Naisten Mestaruusliigan puolivälierät 2024 – näin käy

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigan pudotuspelit 2024 käynnistyvät puolivälierillä. Ensimmäisenä vauhtiin pääsevät naisten pääsarjan kahdeksan parasta joukkuetta.

Keskiviikkona 13. maaliskuuta alkavissa puolivälierissä jatkopaikka irtoaa kolmella otteluvoitolla. Voittaja etenee välieriin, ja hävinneen joukkueen kausi päättyy.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan runkosarjavoittaja Pölkky Kuusamon lisäksi playoffeihin pääsivät (runkosarjan mukaisessa järjestyksessä) LP Kangasala, LP-Vampula, LP Viesti, Puijo Wolley, OrPo, LiigaPloki ja Arctic Volley.

Lentopallo.info arvioi tässä artikkelissa puolivälierien asetelmat ja veikkaa jatkoonmenijät.

Pölkky Kuusamo – Arctic Volley

Hallitseva Suomen mestari Pölkky voitti kaikki ottelunsa, kunnes runkosarjan voitto varmistui. Ja senkin jälkeen tuli vain yksi tappio, LP-Vampulalle.

Loukkaantumiset ovat mutkistaneet kuusamolaisryhmän kautta, ja Suomen Cupin voittokin meni tältä kaudelta sivu suun. Hakkuri Lexi Pollard ja yleispelaaja Carlyle Nusbaum olivat päätöskierroksella jo pöytäkirjassa, mutta eivät pelanneet.

Jukka Lehtosen valmentaman Arctic Volleyn runkosarjakausi oli paljolti odotetun kaltainen: kymmenen voittoa ja viimeinen pudotuspelipaikka. Hyviä hetkiä koettiin jokaisella osa-alueella, loistavia ei yhdelläkään.

Nykykuosissa olevaa Pölkkyä on vaikea voittaa, parhaalla kokoonpanolla pelaavaa versiota lähes mahdoton kaataa. Kuusamolaiset Pohjois-Suomen koitoksesta jatkoon suoraan otteluvoitoin 3-0.

LP Kangasala – LiigaPloki

Kangasalallakin oli tuntuvia poissaoloja, mutta kevään lähetessä trendi on myönteinen. Maajoukkuetason pelaajat Iina Andrikopoulou ja Iida Pöllänen ovat palanneet vahvuuteen, mikä antaa viimeistä kauttaan Kangasalaa valmentavalle Arttu Keräselle upeasti vaihtoehtoja.

LiigaPloki punnersi pudotuspeliviivan paremmalle puolelle viimeisillä runkosarjaviikoilla. Peli-ilme on ollut merkittävästi piristymään päin, ja roolituskin (Emma Ellis yleispelaajana) alkaa olla kohdallaan.

Viimeisissä runkosarjaotteluissaan LiigaPloki sai sen verran positiivisen nosteen, ettei Pihtiputaalla huokaista helpotuksesta playoff-paikan varmistuttua. LiigaPloki varmasti taistelee hyvin, ja saattaa vaikka ottaa yhden voitonkin. Kangasala 3-1.

LP-Vampula – OrPo

Vampulan runkosarjakausi oli tasaisuuden juhlaa. Huittisissa tuli vain yksi tappioputki (siis vähintään kolme häviötä perättäin), ja ote vain lujittui tammikuun lopulla. Runkosarjan 11 viimeisestä ottelustaan joukkue voitti kymmenen.

Ulkomaalaispelaajien hankinnat ovat menneet Vampulalta hyvin, niin tälläkin kaudella: Cheyenne Jones voitti pistepörssin ja Jovana Biberdzic joukkueen omalla syöttövuorolla tehtyjen pisteiden (ns. breikkipisteet) tilaston.

Luvassa on hurja taistelu, sillä OrPo pääsi kevättalvella kivaan iskuun. Vaikka kymmenen voiton saldo ei päätä huimaa, ryhmä on alkanut uskoa itseensä ja siihen, että hyvänä päivänä voidaan panna kampoihin kärkijoukkueitakin vastaan.

Yllätyksen mahdollisuus leijuu ilmassa, mutta Vampula vienee sarjan voitoin 3-1.

LP Viesti – Puijo Wolley

Luvassa äärimmäisen kiintoisa ottelusarja. Viesti himoaa takaisin mitaleille Tomi Lemminkäisen toistaiseksi viimeisellä liigapäävalmentajakaudella, kun taas Puijo pyrkii kirkastamaan viime kauden pronssinsa.

Tasaisuus ei kuulunut kummankaan joukkueen hyveisiin Mestaruusliigan runkosarjassa. Nyt suoritusvarmuutta tarvitaan, ja se kulminoituu aloitussyötön vastaanottoon. Molemilla joukkueilla on yksi poikkeuksellisen vaarallinen syöttäjä (Viestin Kristina Yordanova ja Puijon Liina Räty), joten pallon nouseminen passarille ratkaisee todennäköisesti tämän sarjan.

Viestillä on hakkurietu (Darja Butkevitsh), kun taas Puijon yleispelaajakaksikko (Emilia Kääntä – Aniah Palmer) vetää pidemmän korren.

Lienee syytä valmistautua pitkiin iltapuhteisiin ja täyteen viiden ottelun sarjaan. Puijo jatkoon 3-2.

Lentopallon miesten Mestaruusliigan runkosarjasta pudotuspeleihin etenivät Hurrikaani-Loimaa, Akaa-Volley, VaLePa, Savo Volley, Kokkolan Tiikerit, Raision Loimu, KyKy-Betset ja TUTO Volley. Lue ottelusarjojen ennakot.