Jujuilla voitetaan pisteitä, iskulyönneillä otteluita ja mestaruuksia – ”Lyön kovaa, oli paikka mikä tahansa”

Ada Aronen avasi arvokisauransa EM-kisoissa 2023. Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten Mestaruusliigan puolivälierissä Pölkky Kuusamo, LP Kangasala ja Puijo Wolley siirtyivät voitoin 2-0 johtoon eli yhden otteluvoiton päähän neljän parhaan joukosta.

Hallitseva Suomen mestari Pölkky Kuusamo sai rehkiä oikein kunnolla ensimmäisen voiton saadakseen, mutta perjantaina voitto tuli jo selvemmin sävelin. Pölkky oli Arctic Volleyta parempi Rovaniemellä tuloksella 3-0.

Yleispelaaja Madeline Palmer oli voittajien paras pisteentekijä (16) ja keskitorjuja Amiya Jones tehokkain (+9). Sarah Glynn oli Arcticin ainoa kymmenen pinnan tekijä.

LP Kangasala ja Puijo Wolley ovat tehneet rajua tulosta ja voittaneet molemmat kamppailunsa 3-0.

Perjantaina Kangasala vieraili LiigaPlokin salissa ja otti toisen 3-0-voittonsa. Puijo taas antoi kyytiä LP Viestille Kuopiossa samoin lukemin.

Kangasalan hakkuri Neea-Maria Joki teki ottelun lyhyyteen nähden mahtavat 22 pistettä. Valmentaja Arttu Keräsellä riittää vaihtoehtoja, sillä perjantaina myös Iina Andrikopoulou piipahti kentällä.

– Olen tosi tyytyväinen joukkueen suoritukseen, Kangasalan passari Emmi Jalonen kertoi.

– Pelasimme taktisesti juuri niin kuin olimme ajatelleetkin. Pudotuspeleissä on aina ekstralatausta, ja tänään hallissa oli tosi hyvä tunnelmakin, Jalonen fiilisteli.

Hallitseva SM-pronssimitalisti Puijo riisui Viestin aseista jo aloitussyötöllä. Salolaisjoukkueen oli hankala rakentaa kunnon hyökkäyksiä, ja tehorintamalla hakkuri Darja Butkevitsh jäi taas aivan liian yksinäiseksi.

Puijo-passari Liina Rädyn ruokinnan tahtiin Aniah Palmer teki 13 pinnaa ja toinen yleispelaaja Emilia Kääntä 12.

Ainoastaan LP-Vampulan ja OrPon välisessä ottelusarjassa voitot ovat tasan. Vampula vei kotikamppailunsa keskiviikkona 3-2. Perjantaina OrPo maksoi Orivedellä potut pottuina, voitti 3-1 ja tasoitti voitot tilanteeseen 1-1.

OrPon maajoukkuepelaaja Ada Aronen näytti tähden elkeitä, paukutti yleispelaajan tontilta 26 pistettä ja saavutti komean teholukeman +20. Lisäksi hän nosti peräti 51 aloitussyöttöä.

Jujuttamalla voidaan voittaa tärkeitä yksittäisiä pisteitä, mutta otteluita ja mestaruuksia voitetaan voimakkailla ja fiksuilla iskulyönneillä. Tämä periaate tuntui olevan Arosen esityksen taustalla.

– Eilen illalla mietiskelin, että lyön kovaa, oli paikka mikä tahansa. Vedin jokaisen pallon niin kovaa kuin ”haukkarista” lähti, Aronen sanoi.

– Meillä on ollut sellaisia eriä, joissa ollaan oltu voitolla ja sitten yhtäkkiä jääty laahaamaan perään. Voitto tuli kyllä tarpeeseen. Tätä me haluttiin ja haettiin. Toivottavasti jaksaa sitten sunnuntaina painaa yhtä kovaa, lisäsi Aronen.

Vampulan hyökkäysteho laski kahdessa viimeisessä erässä pahan kerran. Cheyenne Jones oli paras pisteentekijä (17) ja Kate Brennan tehokkain (+10).

Esikarsinnassa kohtaavat runkosarjan yhdeksäs ja kymmenes eli Hämeenlinnan Lentopallokerho ja Nurmon Jymy. Jymy avasi 3-2-vierasvoitolla ja otti perjantaina kotonaan 3-0-voiton.

Naisten liigan pudotuspelit jatkuvat sunnuntaina. Lentopallon miesten Mestaruusliigan pudotuspelit alkavat lauantaina.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan pudotuspelit 15.3.

Arctic-Pölkky 0-3, voitot 0-2
LiigaPloki-Kangasala 0-3, voitot 0-2
OrPo-Vampula 3-1, voitot 1-1
Puijo-Viesti 3-0, voitot 2-0

Kolmella voitolla jatkoon

Esikarsinta

Jymy-Hämeenlinna 3-0, voitot 2-0

Ottelusarjan voittajan (kolme otteluvoittoa) kausi päättyy, häviäjä liigakarsintoihin