Miesten lentopalloliigan puolivälierät avattu

Lentopallon miesten Mestaruusliigan pudotuspelit käynnistyivät lauantaina, ja tulostaululle saatiin ainoastaan kotivoittoja.

Runkosarjavoittaja Hurrikaani-Loimaan ja kahdeksanneksi sijoittuneen TUTO Volleyn välinen ero oli odotetun leveä, ja Loimaalla päädyttiin 3-0-tulokseen. TUTO ei päässyt yhdessäkään erässä yli 20 pisteen.

Hakkuri Eetu Häyrinen latasi 14 pinnaa Hurrikaanille, kun taas turkulaisvierailta kukaan ei päässyt kymmeneen tikkiin. Torjuntapisteet Hurrikaani vei peräti 14-1.

Myös runkosarjakakkonen Akaa-Volley otti 3-0-voiton. Vierasjoukkue KyKy-Betset haastoi hyvin kahdessa erässä (25-23, 25-22), mutta kolmannen isännät veivät pistein 25-14.

Odotetussa Matej Smidlin (Akaa) ja Renars-Pauls Jansonsin (KyKy) välisessä hakkuritaistelussa Smidl oli kovempi pisteentekijä (20-17) ja yhdellä pinnalla tehokkaampi (+12).

Hallitseva Suomen mestari VaLePa löi kotikentällään Raision Loimun erin 3-1. Loimu voitti toisen erän 25-18, mutta kolme muuta menivät selvin marginaalein kotijoukkueelle.

Yleispelaaja Jiri Leinonen ja keskitorjuja Juho Kaunisto olivat mielenkiintoisia vetoja VaLePan aloituskuusikossa. Yleispelaaja Franca oli sekä paras pistemies (17) että tehokkain pelaaja (+13).

Loimun Ali Fazli hakkuroi 19 pistettä, mutta tehokkuus jäi melko alhaiseksi (+4).

VaLePan libero Eetu Pennanen kertoi, että lauantaina ”oli hyvä ilta”.

– Pojat (vastustajat) syöttivät kierrettä, niin pysyin hyvin lämpimänä. Kolme erää oli meillä ehjää pelaamista. Positiivista oli se, että saatiin voitettua pitkiä palloja meille, Pennanen kommentoi.

– Vastaanotto oli myös ok, ei annettu montaa suoraa ässää. Tämä kuusikko toimii hyvin. Jos tarvitaan tukea, niin vaihdosta varmasti löytyy sitä.

Savo Volley, joka isännöi kotiotteluaan Siilinjärvellä, oli Kokkolan Tiikereitä vahvempi. Kamppailu päättyi erin 3-1.

Savon hakkuri Joonas Jokela hyökkäsi passari Kevin Rodriguezin tarjoilusta loistavasti, ja Tommi Siirilä säesti kolmen ässän ja neljän torjuntapisteen saldoilla.

Timo Tolvanen, Savon valmentaja, oli tyytyväinen joukkueensa asennoitumiseen.

– Olimme valmiita. Kolmannessa erässä hyökkäyksessä oli pieniä ongelmia, mutta saimme sen jälleen kasaan neljänteen erään. Hyökkäsimme laajalla ja tasaisella rintamalla, Tolvanen paketoi.

Tiikereiltä nousivat esiin hakkuri Oskari Keskinen (24 pistettä), 12 pinnaa keskeltä hyökännyt Antti Leppälä ja neljä blokkipinnaa ottanut Rami Rekomaa. Eniten aloitussyötön vastaanottoja kertyi libero Teemu Lahdelle.

Esikarsinnassa kohtaavat runkosarjan yhdeksäs ja kymmenes eli Karelian Hurmos ja Vantaa Ducks. Hurmos avasi kotivoitolla 3-1.

Naisten liigan pudotuspelit jatkuvat sunnuntaina ja miesten liigan vastaavat maanantaina.

Lentopallon miesten Mestaruusliigan pudotuspelit 16.3.

Hurmos-Ducks 3-1

Ottelusarjan voittajan (kolme otteluvoittoa) kausi päättyy, häviäjä liigakarsintoihin

Lentopallon naisten Mestaruusliigan pudotuspelit 15.3.

Arctic-Pölkky 0-3, voitot 0-2
LiigaPloki-Kangasala 0-3, voitot 0-2
OrPo-Vampula 3-1, voitot 1-1
Puijo-Viesti 3-0, voitot 2-0