Oulun Kisko ja Murikat lentopallon 1-sarjan loppuotteluun

Oulun Kisko ja Murikat ratkaisevat lentopallon miesten 1-sarjan mestaruuden vuosimallia 2024.

Asia varmistui sunnuntaina, kun joukkueet ottivat ratkaisseet välierävoitot. Kisko pudotti mestaruustaistelusta Lempo-Volleyn ja Murikat (Kuortaneen valmennuskeskuksen nuoret) East Volleyn.

Lempon hakkuri Tuomas Sillanpää totesi, että ottelusarja oli pienestä kiinni.

– Kentällä aistii tunnelman, ja kyllähän Kisko koko ajan henkisesti painoi päälle onnistumisten myötä, Sillanpää kommentoi.

– Kiskolla oli enemmän rohkeutta jatkopalloissa, ja sitä kautta he pääsivät viemään peliä pääasiassa koko ajan. Kolmas erä oli puolestaan meidän hallintaa, kun saatiin johto ja pallot pomppivat.

Ykkössarjan mestaruus ratkeaa poikkeuksellisesti yksittäisessä ottelussa. Loppuottelu käydään perjantaina 29. maaliskuuta Oulussa. Mestaruudesta oli määrä pelata paras kolmesta -ottelusarjassa, mutta aikataulupaineet pakottivat poikkeusratkaisuun.

– Vastustajalle kävi tämä järjestely, että menemme urheilu edellä ja saamme 1-sarjalle kunnon huipennuksen ja tapahtuman Oulussa, Kiskon puuhamies Tomi Kuronen sanoi Kalevalle.

Periaatteessa ykkössarjan mestari etenee liigakarsintoihin – Murikat ei tosin ole valmennuskeskuksen joukkueena nousukelpoinen. Kisko saa liigakarsintapaikan, jos se voittaa 1-sarjan mestaruuden.

Mestaruusliigasta mahdollisiin liigakarsintoihin tulee Vantaa Ducks.

Murikat pääsi välieriin 1-sarjan ylemmän jatkosarjan parhaana. Perinteikäs, vuonna 1960 perustettu Kisko sijoittui kyseisessä sarjassa kolmanneksi ja otti välieräpaikan kaadettuaan puolivälierissä Pielaveden Sammon.

Tietoja loppuottelujärjestelyistä ja liigakarsintamenettelystä päivitetty 20. ja 21. maaliskuuta.

Naisten 1-sarjassa ratkaistiin semifinalistit

Naisten 1-sarjassa saatiin välieräjoukkueet selville sunnuntaina.

Neljän parhaan joukkoon jatkavat runkosarjan ykkönen PuMa-Volley sekä LP Viesti Akatemia, Kuortane ja Puijo Wolleyn kakkosjoukkue.

Puolivälierissä nähtiin yllätyksellisyyttä, sillä runkosarjan kakkonen, kolmonen ja nelonen (Lempo-Volley, Tapanilan Erä ja Raision Urheilijat) joutuivat laulukuoroon. Puijon (vastassa Lempo) ja Kuortaneen (vastassa Erä) jatkopaikat varmistuivat jännittävissä lisäerissä otteluvoittojen mentyä tasan.

Välieräsarjat ovat PuMa-Puijo ja Viesti-Kuortane. Semifinaalit käynnistyvät 23. maaliskuuta.

Mestaruusliigassa ensimmäiset välieräjoukkueet

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa ensimmäiset varmistuneet välieräjoukkueet ovat Pölkky Kuusamo, LP Kangasala ja Puijo Wolley.

Kangasala hoiteli LiigaPlokin tieltään suoraan voitoin 3-0 ja hävisi ottelusarjassa vain yhden erän.

Pölkky ja Puijo menivät odotetusti jatkoon, mutta eivät tavalla, jota uumoiltiin. Arctic Volley haastoi Pölkyn – runkosarjan voittajan ja hallitsevan Suomen mestarin – molemmissa Kuusamon-otteluissa (3-2). Vain Rovaniemellä tasoero oli leveä (Pölkylle 3-0).

Mestaruusliigan aikakauden menestynein seura LP Viesti jää mitaleilta kolmannen kerran perättäin. Puijo Wolleyta vastaan käydystä ottelusarjasta odotettiin tulista taistelua, mutta kuopiolaiset veivätkin sen edukseen suoraan 3-0. Viesti ei voittanut sarjassa ensimmäistäkään erää.

Sunnuntaina LP-Vampula löi OrPon kotonaan 3-0, ja se johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1.

Nurmon Jymy selvitti esikarsinnat toisena vuonna perättäin ja sysäsi Hämeenlinnan Lentopallokerhon varsinaisiin liigakarsintoihin. Jymy voitti sunnuntaina vieraissa 3-2 ja vei sarjan suoraan voitoin 3-0.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa käytiin ensimmäiset pudotuspeliottelut lauantaina. Katso, mitkä joukkueet voittivat.