Savo Volleyn vuoro ihmetellä Tiikerien puolustusta – ”Pallo ei jää vahingossakaan kenttään”

Lentopallon miesten Mestaruusliigan pudotuspeleissä Savo Volleyn ja Kokkolan Tiikerien välisestä ottelusarjasta on tulossa odotetun kaltainen jännitysnäytelmä.

Runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Savo voitti puolivälieräsarjan avausottelun kotonaan erin 3-1. Tiikerit, runkosarjaviitonen, nosti maanantaina puntit tasoihin kaadettuaan savolaisvieraat Kokkolassa 3-2-tuloksella.

Tiikerit teki jälleen kerran vaikutuksen tinkimättömällä kenttäpuolustuksellaan. Päävalmentaja Mikko Keskisipilä tähdensi myös torjunnan merkitystä.

– Puolustamista ja torjuntaa paransimme ensimmäiseen otteluun nähden, vaikka suoria torjuntapisteitä ei niin paljon tullutkaan, Keskisipilä kommentoi.

– Muuten tämä ottelu ei ollut pelillisesti niin kovatasoinen. Yleisöön menevä, mutta ei tämä varmaan valmentajien mieltä lämmittänyt. Savo varmasti parantaa tästä, ja siihen meidän täytyy olla valmiina, valmentaja lisäsi.

Hakkuri Oskari Keskinen ponnisti Tiikereissä parhaaksi pistemieheksi (24) ja tehokkaimmaksi pelaajaksi (+14). Vahvaa tulosta tekivät myös Jere Mäkinen ja toinen yleispelaaja, kaikissa erissä avauskuusikossa ollut Jiri Hänninen. Maajoukkuepelaaja Hänninen alkaa toipua käsivammasta, joka teki hänen alkukaudestaan mutkikkaan.

Savo Volley oli vahvempi suorissa torjuntapisteissä – Tommi Siirilä kokosi peräti kahdeksan blokkipinnaa – mutta Tiikerien armottomalle puolustamiselle ei löytynyt tällä kertaa vastalääkettä.

Hakkuri Joonas Jokela päätti 43 prosenttia hyökkäyspaikoistaan suoraan pisteeseen, mutta nosti hattua vastustajan nostoille.

– Tiikerit oli tänään normaali Tiikerit eli pelasi niin, ettei pallo jäänyt vahingossakaan kenttään. Varmasti tuplat ottivat puolustuksia meihin nähden. Välillä niitä tuli onnekkaasti, välillä taidokkaasti. Siinä me hävisimme tänään tosi paljon, arvioi Jokela.

Kahteen otteluun Jokela on tehnyt 44 pistettä. Tässä pudotuspelien varhaisessa vaiheessa enemmän on vain Tiikerien Keskisellä (48).

– Itsellä oli vähän sama kuin koko joukkueella. Välillä pelataan hyvin ja sitten hävitään hallista vartiksi tupakalle. Sitten taas takaisin ja pelataan hyvä pätkä. Koitetaan olla vähän vähemmän ailahtelevia seuraavassa ottelussa, suunnitteli Jokela.

Maanantaina Akaa-Volley voitti KyKy-Betsetin 3-0, ja VaLePa kaatoi Raision Loimun 3-1. Akaa ja VaLePa johtavat sarjoja voitoin 2-0. Hurrikaani-Loimaa, joka voitti avauksessa TUTO Volleyn 3-0, vierailee Turussa tiistaina.

Miesten Mestaruusliigan esikarsinnassa Karelian Hurmos on voiton päässä sarjapaikan säilyttämisestä. Hurmos kävi maanantaina Myyrmäessä voittamassa Vantaa Ducksin erin 3-2. Ottelusarjan häviäjä joutuu varsinaisiin liigakarsintoihin.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa varmistuneet välieräjoukkueet ovat Pölkky Kuusamo, LP Kangasala ja Puijo Wolley. Neljäs semifinalisti ratkeaa ottelusarjassa LP-Vampula – OrPo. Vampula johtaa sarjaa 2-1, ja neljäs ottelu käydään Orivedellä tiistaina.

Kaikki mainitut ottelusarjat pelataan paras viidestä -menetelmällä, eli sarjan voittaminen vaatii kolme otteluvoittoa.