LP Viesti pyrkii takaisin Suomen mestariksi uuden päävalmentajan aikakaudella

Kuva: CEV.eu

Teemu Mäkikyrö on LP Viestin uusi päävalmentaja lentopallon naisten Mestaruusliigassa.

Mäkikyrön ja Viestin välinen sopimus kattaa kaksi varsinaista sopimusvuotta ja kaksi optiovuotta.

Organisaatio on Mäkikyrölle tuttu, sillä kaudella 2023-24 hän toimii LP Viesti Akatemian päävalmentajana sekä liigajoukkueen apuvalmentajana. Akatemian kausi jatkuu vielä 1-sarjan välierissä.

Mestaruusliigassa LP Viesti on jäänyt kolmella kaudella perättäin ilman mitalia. Tulosnotkahdus on ankara, koska salolaisjoukkue tunnetaan kotimaisen pääsarjan kestomenestyjänä. Vuosien 2009 ja 2021 välillä Viesti voitti lentopallon Suomen mestaruuden peräti kymmenen kertaa.

Meriittejä on Euroopan kentiltäkin. Vuonna 2014 Viestistä tuli ensimmäinen suomalainen joukkue, joka pääsi nykymuotoiseen Mestarien liigaan. Edellisenä vuonna Viesti (eurokentillä LP Salo) oli sijoittunut neljän parhaan joukkoon kolmoskisa Challenge Cupissa.

LP Salo juhli historiallista otteluvoittoa Mestarien liigassa vuonna 2022. Kuva: CEV.eu

Pitkään Viestin luotsina toiminut Tomi Lemminkäinen jättää liigapäävalmentajan tehtävän ja keskittyy urheilutoimenjohtajan ja akatemiajoukkueen valmentajan töihin. Seuran tiedotustilaisuudessa hän linjasi, että Mäkikyrön aikakaudella pyritään palauttamaan joukkue mitalistiksi ja Suomen mestariksi.

Teemu Mäkikyrö on aiemmin valmentanut Napapiirin Pallokettuja ja Woman Volleyta. Salosta hänellä on myös pelaajakokemusta parinkymmenen vuoden takaa.

– Pääsin tälle kaudelle takaisin sorvin ääreen pienen tauon jälkeen, ja nyt saan kokonaan uuden haasteen. Helpottaa kyllä huomattavasti tähän lähtemistä, kun tietää ja tuntee organisaation toimintatavat. Niihin on helppo tuoda omat mausteensa, Mäkikyrö sanoi.

Mäkikyrön tytär Miia-Maria Mäkikyrö (s. 2005) on nähty Suomen nuorten maajoukkueessa, ja hän edustaa Mestaruusliigassa Arctic Volleyta.

Liigakaudella 2023-24 LP Viesti sijoittui runkosarjassa neljänneksi. Kausi päättyi puolivälierissä, joissa tuli tappio Puijo Wolleylle suoraan kolmessa ottelussa.

View this post on Instagram

A post shared by LP Viesti (@lpviesti)