Kaikki välieräjoukkueet selvillä naisten lentopalloliigassa

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa vuoden 2024 välieräjoukkueet ovat Pölkky Kuusamo, LP Kangasala, LP-Vampula ja Puijo Wolley.

Asia varmistui torstaina, kun LP-Vampula voitti OrPon kotikentällään erin 3-2 ja vei puolivälierien ottelusarjan nimiinsä voitoin 3-2.

Pölkky Kuusamo, LP Kangasala ja Puijo Wolley olivat varmistaneet välieräpaikkansa jo aiemmin ja suoraan kolmessa ottelussa.

Vampulan ja OrPon välisestä puolivälierien ottelusarjasta tuli odotetun kaltainen jännitysnäytelmä. Vampula oli sarjan ennakkosuosikki, mutta OrPo taisteli ja pakotti kamppailut täyteen viiteen otteluun.

Viidennessä ja ratkaisseessa ottelussa kaikki näytti OrPolle hyvältä, ja se oli lupaavasti matkalla kohti 3-1-voittoa. LP-Vampula löysi kuitenkin onnekseen uuden vaihteen neljännessä erässä ja eteni lopulta kotiyleisön riemuksi 3-2-voittoon.

Hakkuri Cheyenne Jones oli jälleen Vampulalle elintärkeä: hän syötti viisi ässää ja teki kaikkiaan 26 pistettä. OrPon pisteahnein oli Milka Stijepic (26), joka sai hyvää tukea Ada Aroselta ja mainiosti vaihdosta kentälle tulleelta Nea Suboticilta.

Mestaruusliigan runkosarjan perusteella ns. kotiedun saaneesta neljästä joukkueesta jatkoon meni kolme.

Välierien ottelusarjat ovat Pölkky-Puijo ja Kangasala-Vampula. Loppuotteluun pääseminen vaatii kolme otteluvoittoa. Välierien häviäjät menevät pronssiotteluun.

Pölkky puolustaa Suomen mestaruutta ja Puijo pronssimitalia. Ainakin yksi mitalisti vaihtuu, koska viime vuoden hopeajoukkue Hämeenlinnan Lentopallokerho ei edes päässyt pudotuspeleihin.

Välieräjoukkueista vain Pölkky on voittanut Suomen mestaruuden. Vampula puolestaan pääsee tavoittelemaan seurahistoriansa ensimmäistä SM-mitalia.

Välierien ottelusarjat alkavat maanantaina 25. maaliskuuta Pölkyn ja Kangasalan kotiotteluilla.

Kuva: Hannu Moilanen

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa ensimmäinen välieräpaikan varmistanut joukkue on hallitseva Suomen mestari VaLePa, joka pudotti Raision Loimun suoraan kolmessa ottelussa. Ottelusarjat Hurrikaani-Loimaa – TUTO Volley, Akaa-Volley – KyKy-Betset ja Savo Volley – Kokkolan Tiikerit ovat vielä kesken.

Lentopallon naisten Mestaruusliiga, pudotuspelit 2024

Välierät

Pölkky Kuusamo – Puijo Wolley

LP Kangasala – LP-Vampula

Kolmella voitolla loppuotteluun

Puolivälierät

Pölkky Kuusamo – Arctic Volley 3-2, 3-0, 3-2. Pölkky välieriin voitoin 3-0.

LP Kangasala – LiigaPloki 3-0, 3-0, 3-1. Kangasala välieriin voitoin 3-0.

LP-Vampula – OrPo 3-2, 1-3, 3-0, 2-3, 3-2. Vampula välieriin voitoin 3-2.

LP Viesti – Puijo Wolley 0-3, 0-3, 0-3. Puijo välieriin voitoin 3-0.

Esikarsinta

Hämeenlinnan Lentopallokerho – Nurmon Jymy 2-3, 0-3, 2-3. Hämeenlinna liigakarsintoihin, Jymyn kausi päättyi.