Rajala jättää Ducksin, Raatikainen Loimun

Kuva: Olli Leino

Lentopallon siirto- ja sopimusmarkkinoilla alkaa olla kuhinaa, vaikka Mestaruusliigan kausi 2023-24 on vielä kesken.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa vaihtuu ainakin kaksi päävalmentajaa. Vantaa Ducksissa Juho Rajalan aikakausi päättyy, ja Raision Loimu siirtyy Kari Raatikaisen jälkeiseen aikaan.

Rajala ilmoitti päätöksestään somessa.

– Yli 20-vuotinen taival suomalaisen huippulentopallon parissa ensin pelaajana ja sen jälkeen valmentajana saa nyt hetkeksi jäädä tauolle, Rajala kertoi Instagramissa ja viittasi satsaavansa perhe-elämään.

Rajala toimi Ducksin päävalmentajana kaudesta 2019-20 lähtien. Vuonna 2021 vantaalaisjoukkue esiintyi hienosti ja eteni aina välieriin asti. Päättyneellä runkosarjakaudella Ducks jäi viimeiseksi.

Loimu puolestaan tiedotti, että ”Raatikainen ei pysty jatkamaan päävalmentajan roolissa” ja että ”sopimus purettiin hyvässä yhteishengessä”.

– Karin parin kauden panos ja ammattimainen valmennus ansaitsee ison kiitoksen. Harmi, ettei yhteistyö jatku. Kotimaiset vaihtoehdot kiinnostavat tietysti aina. Jos kotimaasta ei löydy sopivaa, niin katsotaan ulkomailta, Loimun puheenjohtaja Jukka Rajakangas kertoi.

Pelaajistossa jatkavat näillä näkymin ainakin Tomi Saarinen, Aleksei Zhbankov ja Samuel Salminen. Saarisella ja Zhbankovilla on ulkomaansiirron mahdollistavat pykälät sopimuksissaan.

Horsfall siirtyy, LiigaPlokin valmentaja jatkaa

Arctic Volley: Libero Taylor Horsfall jättää lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaavan Arctic Volleyn taakseen. Arctic päätti jättää pelaajan sopimuksessa olleen vuoden mittaisen option käyttämättä.

LiigaPloki: Hakan Can Turan jatkaa Pihtiputaan lentopalloylpeyden päävalmentajana. Menneen runkosarjakauden lopulla LiigaPloki taisteli hyvin ja selviytyi pudotuspeleihin.

Apuvalmentajana aloittanut Hakan Can Turan siirtyi kesken kauden 2023-24 joukkueen päävalmentajaksi, kun Kim Buchwald oli eronnut tehtävästään.

LP Kangasala: Loppuotteluihin 2024 selviytynyt Kangasala siirtyy ensi kaudella Nikolas Buserin valmennukseen. Buser valmentaa myös Suomen naisten lentopallomaajoukkuetta. Finaaleissa Kangasalaa valmentaa edelleen Arttu Keränen.

Neea-Maria Joki lähtee ensi kaudella Pohjois-Amerikan yliopistoliigaan. Hänen seuraava joukkueensa on Clemsonin yliopiston ryhmä Yhdysvalloissa, Etelä-Carolinan osavaltiossa.

LP Viesti: Tomi Lemminkäisen pitkä aikakausi liigajoukkueen päävalmentajana on päättynyt, ja hänen seuraajakseen salolaisseura nimitti Teemu Mäkikyrön. Lemminkäinen jatkaa organisaatiossa urheilutoimenjohtajana ja akatemiajoukkueen valmentajana.