Molemmat loppuottelijat selvillä miesten lentopalloliigassa

Kuva: Akaa-Volley

Hurrikaani-Loimaa ja Akaa-Volley ratkaisevat lentopallon miesten Suomen mestaruuden vuosimallia 2024.

Asia varmistui perjantaina, kun Akaa-Volley voitti VaLePan viidennessä ja ratkaisseessa välieräottelussa Akaassa erin 3-1. Ottelusarja päättyi voitoin 3-2.

Tulos merkitsee VaLePan pitkän mestaruusputken katkeamista. Joukkueella oli alla viisi perättäistä Suomen mestaruutta. Olli Kunnarin valmentama Akaa-Volley lähtee hakemaan seurahistoriansa ensimmäistä SM-kultaa.

Hakkuri Matej Smidl oli Akaan paras pistemies (30) finaalipaikan ratkaisseessa kamppailussa. VaLePan keskitorjuja Jacob Ekman pääsi 14 pinnaan.

– Torjunta- ja puolustuspelaaminen oli nyt kuosissaan. Se oli tämän ottelusarjan parasta. Täytyy olla tyytyväinen henkisen kantin kestävyyteen. Ei todellakaan ollut helppo peli tämä viimeinenkään, Kunnari kommentoi.

Hurrikaani-Loimaa raivasi tiensä lentopallon miesten Mestaruusliigan loppuotteluun jo keskiviikkona.

Olli Kuoksan valmentama Hurrikaani löi välierien ottelusarjassa Savo Volleyn voitoin 3-1. Ratkaisuottelu päättyi keskiviikkona Siilinjärvellä Hurrikaanin hyväksi erin 3-1.

Hurrikaanin ratkaisseessa voitossa kentän kurko oli tuttu nimi: Hurrikaanin yleispelaaja Greg Petty. Hän viimeisteli 26 pistettä. Keskitorjuja Daenan Gyimah iski komeita patereita ja nappasi neljä torjuntapistettä.

– Vastakkain oli kaksi liigan hyökkäysvoimaisinta joukkuetta. Onnistuimme syötöllämme laskemaan Savon hyökkäystehoja riittävästi. Kotiottelumme (sarjan kolmannen ottelun) neljäs erä ja tämän päivän kolmas erä olivat meille tärkeitä voittoja, ja ne käänsivät sarjan meille, Kuoksa pohti.

Savon hakkuri Joonas Jokela viimeisteli 18 pistettä, ja hyvin oli esillä myös kuusi torjuntapinnaa kerännyt keskitorjuja Tommi Siirilä.

SM-mitaleita Hurrikaanilla on seitsemän kappaletta, mutta Suomen mestaruutta se ei ole voittanut kertaakaan.

Savo Volley on koko olemassaoloaikansa kuulunut kansalliseen kärkeen. Joukkue jää silti yhä ilman SM-kultaa. Savolla on liigasta kaksi hopeaa ja yksi pronssi.

Hurrikaanin ja Akaan välinen loppuottelusarja käynnistyy Loimaalla tiistaina 9. huhtikuuta. Mestaruus irtoaa neljällä voitolla. VaLePa ja Savo pelaavat pronssimitalista.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa loppuottelusarja käydään Pölkky Kuusamon ja LP Kangasalan välillä. Välierissä Pölkky voitti Puijo Wolleyn ja Kangasala LP-Vampulan.

Kuva: CEV.eu

Naisten loppuottelusarja käynnistyy sunnuntaina 7. huhtikuuta, ja SM-kullan valloittaminen vaatii neljä otteluvoittoa.

Lentopallon 1-sarjassa molemmat mestaruudet menivät Kuortaneelle. Naisten 1-sarjan voitti Kuortane ja miesten 1-sarjan samaisen valmennuskeskuksen joukkue Murikat. Kummallakaan joukkueella ei ole nousuoikeutta, joten liigakarsintoja ei pelata.

Mestaruusliigasta karsintoihin olisivat joutuneet Hämeenlinnan Lentopallokerho ja Vantaa Ducks.