Suomen naisten lentopallomaajoukkueen alustava rinki nimettiin

Kuva: CEV.eu

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Nikolas Buser valitsi laajan ja kokeiluhenkisen ryhmän kevään ensimmäisiin koitoksiin.

Touko- ja kesäkuussa Suomi pelaa Euroopan hopeista liigaa. Kyseessä on maajoukkueiden välisten kesäliigojen alin taso. Lisäksi maajoukkuekauteen kuuluu kaksi EM-karsintaottelua.

Buserin ensimmäisessä ryhmässä on peräti 24 pelaajaa, joten karsintaa tehdään runsaasti ennen kuin kilpailuottelut alkavat. Ensimmäinen kesäliigan ottelu on ohjelmassa 16. toukokuuta.

Monta Suomen kärkinimeä on poissa. Hakkuri Piia Korhonen, yleispelaaja Suvi Kokkonen, keskitorjuja Roosa Laakkonen ja libero Roosa Koskelo eivät ole mukana ainakaan ensimmäisessä vaiheessa.

Suomen nimekkäin pelaaja on passari Kaisa Alanko, joka vaikuttaa nykyisin Ranskan liigassa. Viime vuonna EM-kisoissa merkittävästi vastuuta saaneista mukana ovat Daniela Öhman, Netta Rekola, Netta Laaksonen ja Yasmine Madsen.

Kiinnostavimmat nuoret nimet puolestaan ovat passari Liina Räty ja yleispelaaja/hakkuri Neea-Maria Joki.

Joki on tuttu Suomen nuorten maajoukkueesta. Kuva: CEV.eu

Suomi pelaa kesäliigan kuusi kamppailuaan 16. toukokuuta – 8. kesäkuuta. Vastustajat ovat Luxemburg, Portugali, Latvia, Unkari, Färsaaret sekä Bosnia ja Hertsegovina. Kotiottelunsa Suomi kamppailee Tampereella.

Elokuun jälkipuoliskolla Suomi kohtaa EM-karsinnoissa Sveitsin kotona ja Saksan vieraissa.

Buserilla on edessä toinen kausi Suomen päävalmentajana. Mestaruusliigan seuraavalla kaudella hän toimii lisäksi LP Kangasalan luotsina.

Suomen miesten lentopallomaajoukkue, jonka päävalmentajana aloittaa Olli Kunnari, osallistuu Euroopan kultaiseen liigaan. Se on kesäliigojen kakkostaso. EM-karsintoihin maajoukkue ei sen sijaan lähde, sillä Suomi isännöi yhtä EM-kisojen alkulohkoa vuonna 2026 ja saa kisapaikan suoraan.

Kesäliigassa Suomen miesten vastustajat ovat Kroatia, Belgia, Viro, Espanja, Tshekki ja Romania. Koitokset ovat luvassa 17.–31. toukokuuta.

Suomen naisten lentopallomaajoukkue, ensimmäinen ryhmä 2024

Passarit: Kaisa Alanko, Sofia Lehto, Emmi Jalonen, Jenna Ylivainio, Liina Räty

Hakkurit: Yasmine Madsen, Saana Lindgren

Keskitorjujat: Daniela Öhman, Netta Rekola, Ella Autere, Laura Laukkanen, Taija Tikka, Bettina Yli-Sissala

Yleispelaajat: Ada Aronen, Emilia Kääntä, Heini Ahtola, Hilkka Hujanen, Viivi Pyhäjärvi, Linnea Kuusela, Neea-Maria Joki

Liberot: Netta Laaksonen, Laura Penttilä, Emilia Putkisaari, Veera Help