Lentopalloilija Miika Haapaniemi siirtyy Belgiaan

Kuva: CEV.eu

Suomalainen lentopallovienti vetää. Viimeisin ulkomaille lähtijä on Miika Haapaniemi.

Keskitorjujana pelaava Haapaniemi on tehnyt sopimuksen belgialaisen Knack Roeselaren kanssa. Kyseessä on maansa suurseura, joka otti jälleen liigamestaruuden kaudella 2023-24. Roeselare pelasi myös Euroopan parhaassa kilpailussa Mestarien liigassa.

Lentopallon miesten Mestaruusliigan menneellä kaudella Haapaniemi edusti Hurrikaani-Loimaata. Kausi päättyi mestaruusjuhliin.

Passari Eemi Tervaportti pelasi Roeselaressa vuosina 2012-15, joten belgialaisseurassa osataan arvostaa suomalaista osaamista.

– Tervaportti teki lähtemättömän vaikutuksen sekä kentällä että sen ulkopuolella. Pian saamme nähdä, onko Haapaniemi veistetty samasta suomalaisesta puusta, Roeselaren verkkosivuilla pohdittiin.

Haapaniemi, 20 vuotta ja 203 senttimetriä, ehti pelata liigaa Hurrikaanissa kahden kauden ajan. Viime vuonna hän alkoi saada tuntuvasti vastuuta Suomen maajoukkueessakin. Hän oli mukana myös vuoden 2024 kesäliigassa.

Miikan sisko Milla Haapaniemi (s. 2007) pelasi erittäin lupaavan tulokaskauden naisten Mestaruusliigassa ja Oriveden Ponnistuksen joukkueessa. OrPon kasvatteja on Miikakin.

Hurrikaanin avauskuusikon molemmat keskitorjujat – Haapaniemi ja Daenan Gyimah – vaihtavat maisemaa, mutta Loimaalla ollaan tomerina. Verkon keskustaan on hankittu japanilainen Shunichiro Sato, jolla on 23 vuotta ikää 205 senttimetriä pituutta.

Lisäksi Nuutti Niinivaara ja Matti Köykkä jatkavat Hurrikaanin keskitorjujina. Molemmilla oli viime kaudella loukkaantumisia.

Akaa-Volley: Yleispelaaja Mikko Räsänen siirtyy toisaalle. Hänellä oli vuosi sopimusta jäljellä, mutta hän jätti sen käyttämättä. Akaa-Volley kertoi tiedotteessaan, että ”päätös on pelaajan ja seuran yhdessä tekemä eikä sisällä mitään dramatiikkaa”.

Sebastian Pozo Hernandez sen sijaan jatkaa Akaan yleispelaajatontilla. Hänellä alkaa toinen Akaa-kausi.

KyKy-Betset: Kyyjärvellä on ollut keväällä ja alkukesästä verrattain hiljaista, mutta nyt alkaa tapahtua. KyKy-Betset tiedotti, että ensi kauden vahvuuteen liittyvät passari Joska Försti ja keskitorjuja Sten Perillus.

Virolainen Perillus nähtiin viime kaudella Kroatian liigassa. Försti on puolestaan tuttu Kokkolan Tiikereistä ja TUTO Volleysta.

– Hienoa liittyä hyvään organisaatioon ja KyKy-Betset-yhteisöön, josta olen kuullut paljon hyvää. Odotan tutustumista uusiin joukkuekavereihin ja pääsyä Guntis Atarsin kovaan reeniin. On myös kiva päästä kokemaan ”Kyy York Areenan” tunnelma kotijoukkueen väreissä, Försti sanoi.

VaLePa: Aleksi Muukkonen siirtyy VaLePaan. Hänet on nähty niin hakkurina kuin yleispelaajana, ja Sastamalassa hänelle on luvassa yleispelaajan tontti. Viime kauden Muukkonen pelasi Belgiassa, Lindemans Aalstissa. Ennätyshakkuri Urpo Sivula jatkaa VaLePassa.

Kokkolan Tiikerit: Vuonna 2005 syntynyt Joona Lahtinen liittyy liigajoukkueeseen. Viime kaudella hän oli voittamassa lentopallon 1-sarjaa Murikoiden (Kuortaneen) ryhmässä.

Mansikka-aho siirtyy Nurmoon

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa yleispelaaja Alisa Mansikka-aho on pestattu Nurmon Jymyyn. Hän pelasi viime kaudet LP-Vampulassa.

Mansikka-aho, 25, on saanut lentopallo-oppinsa Laihian Lujassa, joten Jymyyn tulee paikallisväriä. Halu palata takaisin kotiseudulle oli yksi suurimmista syistä siihen, miksi Jymy alkoi kiinnostaa Mansikka-Ahoa.

– Uusi valmentaja (Jukka Tuovinen) on tuonut joukkueeseen selkeästi uutta ja positiivista ilmettä, ja näin siinä mahdollisuuden kehittää omia taitojani uudesta näkökulmasta, kertoi Mansikka-aho.

Varmistuneita Jymy-pelaajia ensi kaudelle ovat myös Julia Junila, Sofia Päykkönen, Emilia Tyynismaa, Michaela Bajnokova ja Ellanoora Lehtonen.

Arctic Volley: Anni Pohjanen siirtyy 1-sarjaan ja Joen Jujuun. Uusi tulija Jujussa on myös Emilia Muukkonen (s. 2007).