Lentopalloilija Jiri Hänninen löysi uuden seuran

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Jiri Hännisen uusi nousu kiihtyy. Yleispelaaja siirtyy Tshekin liigaan.

Hännisen uusi seura on Kladno. Viimeksi hänet nähtiin lentopallon miesten Mestaruusliigassa Kokkolan Tiikereissä.

Kladnossa osataan arvostaa suomalaista osaamista. Niklas Seppänen suoriutui Kladnon yleispelaajana kolmen kauden ajan, mutta hän siirtyy ensi kaudeksi Akaa-Volleyn ryhmään.

– Tästä tuli seurajohdolle suuri haaste. Saimme kuitenkin uuden yleispelaajan tuhansien järvien maan lentopallolahjakkuuksien joukosta, Kladno maalaili somessa.

Hänninen kuuluu viime vuosien parhaisiin suomalaisiin nuoriin pelaajiin. Mestaruusliigassa tulleen läpimurron jälkeen hän siirtyi belgialaiseen Decospan Volley Team Meneniin, jossa hän pääsi pelaamaan muun muassa Mestarien liigaa eli Euroopan parasta seurajoukkuekisaa.

Syksyllä 2023 tuli mutkia matkaan. Hännisen oli määrä siirtyä korkealaatuiseen saksalaiseen joukkueeseen Berlin Recycling Volleysiin, mutta rannevamman vuoksi sopimus jouduttiin purkamaan. Hänninen kävi läpi kuntoutusta ja löysi loppukaudeksi pelipaikan Tiikereistä.

Pattijoelta kotoisin oleva Hänninen (s. 1998) aloitti lentopallon Raahen Lentopallossa. Ensimmäisen liigaottelunsa Hänninen pelasi 17-vuotiaana oululaisen Lentopalloseura Ettan joukkueessa. Ettan ja Tiikerien lisäksi hän on kotimaan kentillä edustanut VaLePaa.

Suomen värejä Hänninen on kantanut muun muassa EM-kisoissa ja olympiakarsinnoissa. Vuoden 2024 kesäliiga sen sijaan tuli kuntoutuvalle pelaajalle liian nopeasti vastaan.

Merkittäviä lähtijöitä Tiikereistä ovat myös Viroon siirtyvä passari Anton Välimaa ja Raision Loimun värit ylleen pukeva keskitorjuja Rami Rekomaa. Tulopuolella toistaiseksi suurin nimi on Jiri Srb, joka ottaa passarin tontin haltuunsa.

Srb, 24 vuotta ja 194 senttimetriä, on esiintynyt Tshekin maajoukkueessa. Tiikerien kanssa hän solmi yksivuotisen sopimuksen.

Akaa-Volley: Ilja Ivanov jatkaa SM-hopeajoukkueen passarina. Kesällä Ivanov keskittyy fysiikan ja tekniikan kehittämiseen.

– Sain mielestäni viime kaudella rutkasti lisää varmuutta passipeliini, ja se toi mukanaan tärkeää itseluottamusta, Ivanov kertoo.

– En edelleenkään ole tyytyväinen passien tarkkuuteen aivan perustilanteissa. Paljon on vielä kehitettävää. Uskon kuitenkin parantuneen fysiikan vievän etenkin puolustuspeliäni eteenpäin, passari lisäsi.

Nurmoon kansainvälistä väriä

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa runkosarjan jumboksi jäänyt Nurmon Jymy on kiinnittänyt kaksi uutta kansainvälistä pelaajaa. Jymyyn liittyvät passari Sofija Richlieva ja hakkuri Sofia Cuartas.

Richlieva on kotoisin Pohjois-Makedoniasta. Hän on pelannut useiden maiden liigoissa, viimeksi Slovakiassa.

– Olen todella motivoinut auttamaan joukkuetta saavuttamaan päämääränsä. Pidän itseäni itsevarmana, luovana ja omistautuneena pelaajana. Kommunikaatio niin valmennuksen, joukkuetovereiden kuin joukkueen taustojenkin kanssa on minulle tärkeää, Richlieva kuvaili.

Vasenkätinen ja 20-vuotias Cuartas on kolumbialainen urheilija, joka pelasi viime kaudella niin ikään Slovakiassa. Häneltä löytyy maajoukkuekokemustakin.

– Olen vahva pelaaja, nautin strategisesta ja älykkäästä pelaamisesta. Yritän aina näyttää kentällä sen, miten paljon pelaamisesta nautin ja mitä se minulle antaa, kertoo Cuartas.

Pölkky Kuusamo: SM-kultamitalistin keskitorjuja Bettina Yli-Sissala on löytänyt uuden seuran Unkarista. Hänet nähdään seuraavaksi KNRC:n väreissä. Yli-Sissala on mukana Suomen maajoukkueessa, joka pelaa tällä viikolla Euroopan hopeisen liigan loppuottelussa Portugalia vastaan.

LP Kangasala: Maajoukkuetason hakkuri Iina Andrikopoulou jatkaa Kangasalla. Andrikopoulou alkoi päästä hyvään vireeseen loppukaudella, mutta pelit päättyivät loukkaantumiseen kesken loppuottelusarjan.

Kangasalan oma kasvatti Veera Saloranta on myös tuore sopimuspelaaja, ja hän vaikuttaa ainakin osin farmijoukkue Lempo-Volleyssa.

OrPo: Kesken kauden hakkuriksi Orivedelle tullut Milka Stijepic siirtyy Puolaan Radomka Radomin joukkueeseen. OrPon ensi kauden hakkurit ovat yhdysvaltalainen Kylee Stokes ja Laura Sarajärvi.