Pölkky Kuusamolle ikävä loukkaantuminen

Hallitseva mestari Pölkky Kuusamo kärsi ikävän takaiskun lentopallon naisten Mestaruusliigassa sunnuntaina. Joukkueen pelaaja Oona Pennanen loukkaantui.

Pennanen loukkasi polvensa pahan näköisesti tultuaan alas iskulyönnistä ottelun neljännessä erässä. Hän sai heti ensiapua kentän pinnassa. Lopulta hänet kannettiin pois pelialueelta.

Ottelutasolla takaisku oli todella merkittävä, sillä Pölkky oli saanut kokoonpanoon ainoastaan yhdeksän pelaajaa. Pennanen pelasi ottelussa yleispelaajan paikkaa.

Keskitorjuja Amiya Jones sekä yleispelaajat Cortney VanLiew ja Makenzie Harris olivat sivussa Pölkyn kokoonpanosta. Jonesilla ja Harrisilla oli vaivoja, kun taas VanLiew loukkaantui lauantaisessa ottelussa.

Loukkaantumishetkellä Pölkky johti Puijo Wolleyta erin 2-1. Kotijoukkue piti Muhoksella käydyssä kamppailussa pintansa vastoinkäymisestä huolimatta ja vei voiton erin 3-1.

– Ottelun jälkeen Pölkyn päävalmentaja Sotiris Gkotsis oli murheellinen joukkueen loukkaantumistilanteesta, mutta onnitteli pelaajia hienosta taistelusta, Kuusamon Pallokarhut kertoi verkkosivuillaan.

Joukkueiden pisteykköset olivat Pölkyn Paulina Lindberg (19) ja Puijon Nea Subotic (15). Samat joukkueet kohtasivat myös lauantaina, naisten lentopalloliigan avauspäivänä. Puijo voitti kotikentällään erin 3-2.

Päivitys 30.9.: Pölkky Kuusamo tiedotti, että seuran ja Amiya Jonesin välinen sopimus on purettu pelaajan aloitteesta.

Jymy voitti Arcticin

Sunnuntain ensimmäisessä ottelussa kohtasivat Nurmon Jymy ja Arctic Volley. Kotijoukkue Jymy oli parempi erin 3-0.

Kamppailun pisteykkönen oli Jymyn hakkuri Sofia Cuartas, joka teki passari Julia Junilan ruokinnan tahtiin 21 pistettä. Hänen teholukemansa oli +10. Jymyllä on tuoreelta kaudelta voitto ja tappio.

– Syötön kautta tänään hyökättiin ja saatiin vastustajan nopeaa peliä rikki. Pelattiin tasapainoiset kolme erää, kolmannen erän pelaamineen 15 pisteeseen asti oli ainoa miinusmerkki, Jymyn valmentaja Jukka Tuovinen sanoi.

– Hyvä esitys, olen tosi ylpeä joukkueesta. Tänään Emma Katteluksen rooli oli iso, ja hän jollakin tapaa rauhoitti meidän vastaanottopelaamista ja pelasi muutenkin tosi hyvän ottelun.

Arcticin joukkueessa vain keskitorjuja Jenni Jantunen pääsi kymmeneen pisteeseen, kun taas Sarah Glynn otti kolme torjuntapistettä. Jukka Lehtosen valmentama Arctic Volley hävisi viikonlopun molemmat ottelunsa ja voitti vain yhden erän.

– Vastaanottomme ei kestänyt ollenkaan sillä tavalla, että olisimme pystyneet haastamaan ja pelaamaan nopeata hyökkäystä. Ainoastaan kolmannessa erässä se oli hetkittäin kontrollissa. Hyökkäystehot jäivät auttamatta liian pieniksi, ja kun siihen lisätään vielä se, että kotijoukkueelta hakkuri pelasi aika hyvin, Lehtonen kommentoi sunnuntain koitosta.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona, jolloin pelataan neljä miesten ottelua ja yksi naisten ottelu.