LiigaPlokille seurahistoriaa, LP Viesti kaatui viimeinkin

LiigaPloki voitti hallitsevan naisten lentopallon Suomen mestarin LP Viestin maanantaina. Pihtiputaalla ottelu oli ohi suoraan lukemin 3-0.


Tappio on LP Viestille vasta kauden toinen. Se pitää silti paikkansa Mestaruusliigan ykkösenä. LiigaPloki on hyvässä iskussa, se on voittanut seitsemästä viime pelistään kuusi. Juhlamieltä lisäsi tosiasia, ettei LiigaPloki ollut koskaan aiemmin voittanut LP Viestiä. Keskinäinen ottelu oli kaikkiaan 36:s.

– Onneksi meillä oli torstaina LP Kangasalan peli alla, se helpotti tämän päivän ottelussa. LP Viesti -peliin on helppo lähteä pelaamaan, kun tietää, mitä sieltä tulee. Passari Suzanne Horner löysi hyvin passitempon Alex Reidin kanssa. Hakkuri Canace Finley pelasi hyvän hakkuripelin. Pelistä saatuihin kolmeen pisteeseen olen tyytyväinen, LiigaPlokin valmentaja Jukka Koskinen sanoi Mestaruusliigan verkkosivuilla.

Finley oli hurjassa vireessä. Hän tehtaili passari Hornerin tarjoilusta 17 pistettä. Ilman paria kärkipelaajaansa esiintyneen LP Viestin tehokkain oli taas kerran hakkuri Kertu Laak. Hän teki 12 pinnaa.

Naisten Mestaruusliigan kärki on todella tasainen. LP Viestillä ja Pölkky Kuusamolla on 30 pistettä. HPK ja OrPo ovat 29 pisteessä. LiigaPlokin 26 pistettä riittävät viidenteen sijaan.