Suomen lentopallonuorten jatkohaave elää EM-kisoissa

Kuva: CEV.lu

Tshekki voitti Suomen erin 3-1 lentopallon alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa Hollannissa.

Tshekki tiedettiin kovaksi, ja kova se olikin. Pienet pisteet kirjattiin 25-19, 25-23, 14-25 ja 25-23.


Matias Sosunoff oli Suomen pisteahnein 16 pinnallaan. Hän hoiti suurimman tontin myös aloitussyöttöjen vastaanotossa. Ykköspassari Fedor Ivanov jätti kentän avauserän jälkeen, ja tilalle tuli Joona Väänänen.

Janne Heikkisen valmentamalla Suomella on koossa kisoista yksi voitto ja kaksi tappiota. Kaksi alkulohko-ottelua on jäljellä, ja toivo jatkopaikasta elää vielä.

– Peli lähti meiltä vähän huonosti käyntiin, mutta toisessa erässä kentälle tulleet passari Joona Väänänen ja hakkuri Oskari Keskinen toivat uutta puhtia pelaamiseen, Heikkinen sanoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

– Joukkue alkoi toden teolla taistella. Tällaista sen pitää EM-finaaleissa ollakin. Tappiosta huolimatta peliin pitää olla tyytyväinen. Poikien silmissä oli sitä oikeaa paloa. Kentälle jäi kaikki, mitä jätettävissä oli. Tshekki oli yksinkertaisesti muutaman pisteen meitä parempi.


Suomi pelaa keskiviikkona Portugalia vastaan.