Tuomas Sammelvuo: Tulossa valtavan tärkeät ajat lentopallon tulevaisuudelle

Suomen lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo korostaa pelaajien sitoutumista maajoukkuetehtäviin.

Sammelvuon valitsema EM-karsinta- ja MM-kisamiehistö tuli maanantaina julki.

– Mukana ovat pelaajat, jotka todella haluavat olla joukkueessa. Niklas Seppäsen olisimme toivoneet olevan mukana taistelemassa paikasta joukkueessa, mutta ”Nikke” ei ole valitettavasti toipunut pelikuntoon, Sammelvuo kertoo Lentopalloliiton tiedotteessa.

– Ensimmäinen tavoite on EM-karsinnat, jotka tulevat vastaan suhteellisen nopeasti, ja ne ovat valtavan tärkeät koko lentopallon tulevaisuudelle. Noissa karsinnoissa onnistumalla saamme hienon buustin kohti MM-kisoja.


Suomen maajoukkue kokoontuu leirille keskiviikkona. Paikkana on Kuortane.

– Pyrimme pääsemään suhteellisen nopeasti kunnon lajiharjoitteluun kiinni ja pelaamme hyvä vastustajia vastaan maaotteluita ennen EM-karsintoja ja MM-kilpailuja.

– Mahtava loppukesä ja syksy on tiedossa ja kuten aina, meidän pitää olla viimeisen päälle yhtenäinen, energinen ja todella nälkäinen tiimi. Pitää rakentaa heti loistava joukkuehenki, joka pistää jokaisen meistä tekemään vain ja ainoastaan kaikkensa jokaisessa treenissä. Pelillisesti teemme muutamia viilauksia torjunta-puolustuspeliin.


Teesit ovat tutut: odotukset asetetaan korkealle, ja niin EM-karsinnoista kuin MM-kisoista halutaan menestystä.

– Olisi mahtavaa nähdä Suomen lentopallo tilanteessa, jossa miehet ja naiset ovat onnistuneet luomaan kuvan suomalaisesta menestyslajista, ja kruununa olisivat onnistuneet MM-kisat kaikkien aikojen suurimman fanimeren kanssa, päävalmentaja maalailee.

Suomen rinki lentopallon EM-karsintoihin ja MM-kisoihin

Passarit: Eemi Tervaportti, Mikko Esko

Hakkurit: Urpo Sivula, Samuli Kaislasalo, Joonas Jokela

Yleispelaajat: Elviss Krastins, Sakari Mäkinen, Antti Siltala, Niko Suihkonen, Antti Ronkainen

Keskitorjujat: Sauli Sinkkonen, Tommi Siirilä, Markus Kaurto, Henrik Porkka

Liberot: Lauri Kerminen, Niklas Breilin

EM-karsinnat pelataan yksittäisinä otteluina. Suomelta karsinnat alkavat 18. elokuuta vieraissa Tanskaa vastaan. Elokuussa Suomi pelaa lisäksi Romaniaa vastaan kotona ja vieraissa. Toinen Tanska-ottelu on tammikuussa.

Lentopallon MM-kisat alkavat 9. syyskuuta. Suomi pelaa kisojen avausottelussa Bulgariaa vastaan. Muut lohkovastustajat ovat Puola, Iran, Kuuba ja Puerto Rico.