“Hirveä takaa-ajoasema, mutta aina noustaan” – Suomen kapteeni uransa huipulla

Kuva: CEV.lu

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen hakkuri ja kapteeni Pauliina Vilponen esiintyi vakuuttavasti lauantaisessa voitto-ottelussa.

Vilposella riittää ruutua, sillä hän tuuraa Suomen ykköshakkuria Piia Korhosta. Korhonen toipuu vielä loukkaantumisesta. Vilponen tahkosi hienosti pisteitä, kun Suomi voitti kotonaan Tshekin EM-karsintaottelussa 3-2.

– Oli makea matsi. Minulle nämä ovat olleet elämän hienoimpia pelejä tänä kesänä. Tämä on hienoin joukkue, jossa olen pelannut. Peli toisensa jälkeen pystytään nousemaan hirveästä takaa-ajoasemasta, Vilponen kehui Lentopalloliiton tiedotteessa.

– Tosi hyvää syöttöä oli Tshekiltä. Me saatiin torjunnalla ja puolustuksella heidän vahvoja ykköshyökkääjiään hyvin kuriin voittoerissä. Peli toimi meillä hyvin tällä kokoonpanolla.


Myös Suomen päävalmentaja Tapio Kangasniemi suitsutti joukkueen kykyä nousta vaikeista paikoista voittoon.

– Työntäyteinen ilta pelaajilla ja penkin päässä. Kyllä siinä katsottiin kummalla sipuli pitää ja kummalla ei. Meidän joukkueessa pystytään nopeastikin tekemään tasonnosto, jos jossain kohtaa aletaan kyykkäämään. Sellaista väreilyä oli aamusta alkaen, että tänään pelataan voitosta, ”Tase” kommentoi.

– Meidän vastaanotto vähän heittelehti. Sitä me tarvitaan jatkossa vähän parempana, että hyökkäyspeli tulee paremmaksi. Syöttö löytyi hyvin loppua kohti, ja se tämän kuitenkin lopulta ratkaisi.


Suomen seuraava EM-karsintaottelu pelataan Helsingin jäähallissa keskiviikkona kello 17 alkaen Ruotsia vastaan. Suomi on voittanut Viron ja Tshekin. Ruotsilla on alla voitto Tshekistä.

– Tavoite on mennä EM-kisoihin, ja kahden avauspelin jälkeen ollaan siinä suunnassa, mutta mitään ei ole lohkossa vielä ratkaistu. Nyt mennään seuraavaan peliin Ruotsia vastaan parin harjoituksen kautta, Kangasniemi kertoi.

Suomen miesten lentopallomaajoukkue aloitti EM-karsinnat lauantaina 3-1-vierasvoitolla Tanskasta.