Siirto- ja sopimusuutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Enderwin Herrera on nyt Akaan miehiä. Kuva: Akaa-Volley

Lentopallon Mestaruusliiga käynnistyy runsaan kuukauden kuluttua. Osa joukkueista on hyvässä kuosissa, mutta osassa valmistelutyöt ovat vielä kesken.

Seuraavassa katsaus viimeisimpään liikehdintään pelaajamarkkinoilla.

LP Viesti: Salolaisseura teki yhden kesän kaappauksista kiinnitettyään Olena Prokopenkon. Pölkky Kuusamosta tuttu ukrainalainen on erinomainen vahvistus yleispelaajaosastolle; sellaista tarvittiinkin, sillä Noora Kosonen ja Ronja Heikkiniemi vaihtoivat uusiin osoitteisiin.

– Koen, että LP Viestiin tuleminen on itselleni askel eteenpäin ja odotan innolla, miten voin kehittyä täällä, ”Lena” sanoi uuden seuransa verkkosivuilla.


LP Kangasala: Lupaava yleispelaaja Jutta Riikonen jatkaa. Uusi kasvo on hakkuri Jooa Hänninen, joka tulee 1-sarjan Ettasta.

LiigaPloki: Kanadalainen Miranda Dawe tulee Pihtiputaalle. Hän pystyy pelaamaan sekä hakkurina että yleispelaajana. Sanni Määttä opiskelee Kuopiossa, joten hän ei pysty olemaan joukkueen apuna niin paljon kuin oli suunniteltu.

OrPo: Yleispelaaja Jessica Kosonen siirtyy Sveitsin liigan Luganoon. ”On koko lajille hienoa, että myös maajoukkueringin ulkopuoliset pelaajat kiinnostavat Euroopan pääsarjoissa pelaavia seuroja”, lentopallovalmentaja ja Jessican isä Heikki Kosonen sanoo.


Akaa-Volley: Miesten liigan pirteän haastajan keskeinen tehtävä on hitsata uusiutunut joukkue yhtenäiseksi. Se on uuden valmentajan Oliver Lüütsepin työmaata.

– Koko ajan saan vastata kysymyksiin alkavasta kaudesta, joukkueen harjoittelusta ja omista odotuksistani. Kaikille olen sanonut, että malttakaa mielenne. Joukkueen rakentaminen yhtenäiseksi on vasta alussa. Kaikki merkit viittaavat kyllä hyvään suuntaan. Olen tyytyväinen pelaajien ja koko seuran asenteeseen. Kaikilla on halu toimia ammattimaisesti, Lüütsepp sanoi seuran tiedotteessa.

Lentopalloseura Etta: Oululaisryhmä on pitkälti samoilla linjoilla kuin Akaa: maltti on valttia. ”Joukkue on viimeistä niittiä vaille kasassa”, Etta kertoi verkkosivuillaan. ”Kesän aikana toimistolla puhelin on pirissyt sekä sähköposti laulanut, kun tulevaa kautta rakennetaan kovaa vauhtia. Meillä on kerrottavaa aivan tuota pikaa.” Erityisesti odotetaan tietoa Eetu Pennasen ja Joonas Jokelan jatkosta.

Kokkolan Tiikerit: Seura vihjaa uuden joukkueen olevan kasassa, mutta vahvistettua nimilistaa ei ole vielä julkaistu. Sunnuntaina Tiikerit voitti harjoitusottelussa Kauhavan Wisan 3-1.