Suomen Laura Pihlajamäki EM-karsintojen torjuntapörssin kärki

Kuva: CEV.lu

Kun lentopallon EM-karsinnat ovat puolivälissä, Suomen tilastollisesti parhaat pelaajat löytyvät naisten maajoukkueesta.

Laura Pihlajamäki jyrää naisten EM-karsintojen torjuntatilaston ykkösenä. Hän on kerännyt kolmeen otteluun (yhteensä 13 erää) kaikkiaan 13 torjuntapistettä. Toisena olevalla Ranskan Christina Bauerilla on 10 torjuntapinnaa.

Pistepörssissä Pauliina Vilponen on kolmantena 60 pisteen saldolla. Kärjessä on Ruotsin Isabelle Haak 79 pisteellään.

Ässäsyöttöjen tilastossa passari Kaisa Alanko komeilee kolmantena. Hän on tehnyt kolmeen otteluun yhteensä 10 ässää.


Miesten maajoukkueella on vielä peli-ilme hieman hakusessa. Se heijastuu tilastoihinkin. Yleispelaaja Elviss Krastins on EM-karsintojen pistepörssissä sijalla 28 tehtyään kahteen peliin yhteensä 34 pinnaa. Pörssiykkönen on Makedonian Nikola Gjorgiev (107 pistettä).

Hakkuri Urpo Sivulan neljä ässää riittävät läpisyöttötilaston 17:nteen sijaan ja keskitorjuja Sauli Sinkkosen neljä torjuntapistettä 36:nteen sijaan.

EM-karsinnat jatkuvat viikonloppuna. Suomen naiset pelaavat Ruotsin vieraana, ja voitto veisi Suomen EM-kisoihin ensimmäisen kerran 30 vuoteen. Miehet – joilla on alla voitto ja tappio – yrittävät parannella asemiaan Romania-vierasottelussa.


Lentopallon naisten EM-karsinnoissa Suomen lisäksi vain Belgia, Kroatia, Kreikka ja Ranska ovat saavuttaneet täydet kolme voittoa. Miesten karsinnoissa puhtaalla pelillä etenevät Portugali, Valko-Venäjä, Ukraina ja Kreikka (kolme voittoa) sekä Romania ja Viro (kaksi voittoa).