Suomen lentopallomiesten kapteeni sivuun tärkeästä ottelusta

Kuva: Plus Liga

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen kapteeni Eemi Tervaportti joutuu jäämään sivuun sunnuntaisesta EM-karsintaottelusta.

Sunnuntaina Suomi pelaa tärkeän vierasottelun Romaniaa vastaan. Romania on voittanut molemmat ottelunsa, Suomella on tilillään voitto ja tappio. Passari Tervaportin tilalle tulee Akseli Lankinen. Passariosastolta löytyy lisäksi kokenut Mikko Esko.


Lentopalloliitto kertoi somessa, että Tervaportti jää pois Romanian-matkalta sairastumisen vuoksi. Suomella on koossa vaihtoehtokokoonpano, sillä poissa kuvioista ovat muiden muassa Olli-Pekka Ojansivu, Niklas Seppänen ja Tommi Siirilä.

Kesällä pelatussa Euroopan kultaisessa liigassa Lankinen esiintyi hyvin. Suomi sijoittui euroliigassa seitsemänneksi. Alkavalla seurajoukkuekaudella Lankinen edustaa Mestaruusliigan Vantaa Ducksia.


Suomen ja Romanian lisäksi EM-karsintalohkossa pelaa Tanska. Kaksinkertaisen sarjan jälkeen lohkon voittaja saa varman paikan lentopallon EM-kisoihin. Lopputurnaukseen menevät lisäksi parhaat lohkokakkoset.

Lauantaina Suomen naiset pelaavat vieraissa Ruotsia vastaan. Suomelle voitto tietäisi paikkaa EM-lopputurnaukseen.