Tuomas Sammelvuo: Kunto on nousussa kohti MM-kisoja

Kuva: CEV.lu

Suomen lentopallomiehiltä menivät EM-karsinnoissa Romania-ottelut heikosti, mutta lauantaina tuttua taisteluilmettä alkoi taas näkyä.

Leppävirralla Suomen ja Japanin lentopallomaajoukkueet kohtasivat harjoitusottelussa. Suomi otti voiton tiukassa kamppailussa erin 3-2. Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo tietää, että potkua tarvitaan, sillä MM-kisat alkavat viikon kuluttua.

– Voitto oli tärkeä tietysti koko joukkueelle. Se tuo itseluottamusta jatkoon. Hyvässä suunnassa ollaan, ja kunto on nousussa kohti MM-kisoja, Sammelvuo sanoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

– Vaikean ensimmäisen erän jälkeen saatiin vastaanottopeli kasaan. Myös torjuntapeli tiivistyi, ja puolustuspeli alkoi toimia. Kun puolustuksia alkaa saada, niin sehän nostaa henkeä koko joukkueessa.


Joukkueet pelaavat vastakkain uudestaan sunnuntaina. Pelipaikkana on Kuopio.

– On hyvä, että heiltä ei saada mitään ilmaiseksi, Sammelvuo kommentoi sitkeätä aasialaisvastustajaa.


Sekä Suomi että Japani valmistautuvat lentopallon MM-kisoihin. Kisat alkavat Bulgariassa ja Italiassa viikon kuluttua. Bulgarian Varnassa pelattavassa alkulohkossa Suomi ottaa mittaa Puolasta, Kuubasta, Iranista, Puerto Ricosta ja Bulgariasta.