Loistavasti pelannut Markus Kaurto: ”Tuhosimme heidän puolustuksensa”

Suomen fanit näyttelivät tärkeän roolin voitto-ottelussa Varnassa. Kuva: FIVB

Keskitorjuja Markus Kaurto nousi yhdeksi Suomen avainpelaajista lentopallon MM-kisoissa Bulgariassa. Perjantaina Suomi voitti Kuuban tärkeässä alkulohkon ottelussa erin 3-1.

– Pystyimme pelaamaan omaa peliämme. Saimme heidät syötöillä ahtaalle ja tuhosimme heidän puolustuksensa. Torjujamme tekivät verkolla hyvää työtä, ja sekin auttoi paljon, Kaurto kommentoi heti pelin jälkeen.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo puhkui tyytyväisyyttä, vaikkei Lentisäijien pelaaminen ollut vielä aivan samettista.

– Joukkueen suoritus oli erittäin hyvä, ja tulos todistaa sen. Fyysisesti kovaa joukkuetta kuten Kuubaa vastaan on vaikea pelata. Meillä keskittyminen kuitenkin piti, ja pääsimme taktisiin tavoitteisiimme, erityisesti aloitussyötössä, sanoi Sammelvuo.


Niclas Coffigny, joka valmentaa Kuuban joukkuetta, myöntää nuoren ryhmän olevan kehitysvaiheessa.

– Teimme parhaamme, taistelimme ja voitimme eränkin. Ehkä joukkue on vielä liian kokematon pitämään tasoaan koko ottelun ajan. Nyt analysoidaan ja sitten aletaan valmistautua otteluun Irania vastaan, Coffigny kertoi.


Voitto on Suomelle äärimmäisen tärkeä, sillä lentopallon MM-kisoissa alkulohkosta pääsee käytännössä kahdella otteluvoitolla jatkoon eli 16 parhaan joukkoon.

Suomi pelaa nyt kolme ottelua kolmeen päivään. Lauantaina kohdataan Puola ja sunnuntaina Puerto Rico. Alkulohkon viimeisessä ottelussaan tiistaina Suomi pelaa Irania vastaan.