Antti Ronkainen turnauksen paras yleispelaaja – Oulun Etta valmistautui Kanarialla

Lentopallon Mestaruusliigaan valmistautuva Lentopalloseura Etta toteutti hieman poikkeavan valmistautumisen sarjaan. Seura osallistui viime viikolla Kanariansaarilla järjestettyyn Gran Canaria Volleyball Cupiin.

Teksti ja kuvat: Erkki Kuoksa

Oululaisryhmän paikka turnaukseen järjestyi Kanarialla ammattilaisena pelanneen ja nyt lentopallomaajoukkueen valmennustiimiin kuuluvan Janne Heikkisen kontaktien kautta. Etta oli mukana kutsuttuna, ja järjestäjä maksoi kaikki joukkueen kulut.


Alkuviikosta Etta treenasi kaksi kertaa päivässä. Loppuviikosta olivat vuorossa tosipelit. Turnaus järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa, mutta jatkoakin seurannee. Turnaus pelattiin Santa Luciassa, 4 500 katsojaa vetävässä Pabellon Muncipal de Deportes-hallissa.

Etta selviytyi pronssiotteluun kerättyään yhden voiton ja kolme tappiota. Pronssiottelussa kotijoukkue CV Islas oli erin 2-0 parempi Ettan peluuttaessa vähemmän peliaikaa saaneita pelaajia.

Turnaus oli loistavasti järjestetty, ja olosuhteet harjoitteluunkin olivat kohdillaan. Ettan valmentaja Olli Kuoksa oli tyytyväinen reissun antiin.

– Oli hienoa osallistua kansainväliseen ja kovatasoiseen turnaukseen sarjan kynnyksellä. Saimme sen mitä turnauksesta lähdimme hakemaan, kertoi Kuoksa turnauksen päätyttyä.

– Pääsimme ennen turnausta harjoittelemaan ja hiomaan kuviota tulevaan liigakauteen. Saimme kovia otteluita ja solmimme eri seurojen kesken kontakteja. Uskon, että näistä yhteyksistä on tulevaisuudessa hyötyä niin Ettalle kuin pelaajillemmekin.

Ettalla oli koko miehistö matkassa turnauksessa. Maajoukkueen mukana MM-kisoissa ollut Antti Ronkainenkin ehti turnaukseen mukaan. Miehen mukaan tossu ei vielä painanut, vaikka pelejä on alla useita ja matkustamista ulkomaillakin melkein kuukausi.

Hyvin Ronkainen turnauksen pelasikin. Mies valittiin turnauksen tähdistöön parhaana yleispelaajana.


Ettan osalta Mestaruusliigan kausi alkaa perjantaina vieraissa Hurrikaani-Loimaata vastaan. Sunnuntaina kohdataan vieraissa VaLePa. Ensimmäinen kotiottelu on tiistaina 9. lokakuuta Oulun Urheilutalolla Kokkolan Tiikereitä vastaan.