Suomen naisten maajoukkuesankareista jo puolet kotimaan liigassa

Kuva: CEV.lu

Kun keskitorjuja Laura Pihlajamäki siirtyy LP Viestiin, Suomen naisten lentopallomaajoukkueen viimeisimmästä vahvuudesta puolet eli seitsemän pelaajaa vaikuttaa kotimaan Mestaruusliigassa.

Pihlajamäki pelasi viime kauden Ranskan Nantesissa. Hän etsii edelleen paikkaa kansainvälisiltä kentiltä: uudessa sopimuksessa onkin pykälä ulkomaille siirtymisestä ennen kalenterivuoden päättymistä.

Samalla kävi selväksi, ettei Viesti tee sopimusta näytillä käyneen keskitorjujan Anna Magerovan kanssa.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi luotsasi Suomen Euroopan kultaisessa liigassa komeasti neljänneksi, ja EM-karsinnoissa lopputurnauspaikka varmistui jo kaksi kierrosta ennen loppua. Seuraavassa katsaus maajoukkuepelaajien tilanteisiin.

Passarit Kaisa Alanko ja Iida Paananen

Alanko on aloittanut hienosti kautensa ranskalaisen Nantesin ykköspassarina. Paananen johtaa peliä LP-Vampulassa Mestaruusliigassa – vaikka sormi murtuneena. Eveliina Koljosen* ja VBC Galinan yhteistyö meni pipariksi suomalaispelaajan loukkaannuttua.

Hakkurit Pauliina Vilponen ja Nelli Rantanen

Vilponen päätti lopettaa uransa. Nelli Rantanen siirtyi Woman Volleysta OrPoon. Ykköshakkuri Piia Korhonen* loukkaantui kesken kultaisen liigan ja on edelleen sivussa. Hän edustaa Dresdeniä Saksan Bundesliigassa.


Keskitorjujat Laura Pihlajamäki, Daniela Öhman, Roosa Laakkonen, Michaela Madsen ja Yasmine Madsen

Keskitorjujista Pihlajamäki ja Yasmine Madsen ovat nyt mestaruusliigajoukkueiden kirjoissa. Madsen (Hämeenlinnan Lentopallokerho) on tosin sivussa loukkaantumisten takia. Öhmanin alku Ranskan mestarijoukkueessa Beziers Angelsissa on sujunut lupaavasti, ja edessä on Mestarien liigakin. Michaela Madsen on saanut vähän vastuuta Cannesissa. Roosa Laakkonen vaikuttaa Ranskan kakkostasolla Evreux’n joukkueessa.

Yleispelaajat Noora Kosonen, Salla Karhu ja Suvi Kokkonen

Kosonen koki heti ison takaiskun ja joutui jäämään loukkaantuneena sivuun Erfurtin peleistä Saksassa. Salla Karhu siirtyi Ranskan liigan Quimperiin, ja on saanut hyvin peliaikaa. Kokkonen ja Ronja Heikkiniemi* valmistautuvat Hämeenlinnan joukkueessa Mestarien liigan kivikoviin otteluihin.


Liberot Saana Koljonen ja Tiiamari Sievänen

Koljonen kerää puolustuspalloja Karhun joukkuetoverina Quimperissa. Sievänen tuli maailmalta ja liittyi LP Kangasalan joukkueeseen. Kangasala on voittanut kaikki ottelunsa Mestaruusliigassa.

* ei mukana lentopallon EM-karsintojen ratkaisuotteluissa