Ylivoimainen lohkovoitto karkasi Suomen lentopallonaisilta, mutta EM-kisapaikka on varma

Kuva: CEV.lu

Suomi kärsi ensimmäisen tappionsa lentopallon naisten EM-karsinnoissa. Tshekki voitti lauantaina kotonaan erin 3-2.

Jindrichuv Hradecin paikkakunnalla Tshekissä pisteet menivät (Suomi ensin mainittuna) 17-25, 25-20, 25-18, 19-25 ja 9-15.

Ottelu oli Suomelle EM-karsinnoissa toiseksi viimeinen. Tapio Kangasniemen valmentamalle joukkueelle paikka on EM-kisoihin jo varma.


Avauskokoonpanossa Suomella pelasivat passari Kaisa Alanko, hakkuri Suvi Kokkonen, keskitorjujat Laura Pihlajamäki ja Daniela Öhman, yleispelaajat Salla Karhu ja Ronja Heikkiniemi sekä libero Hillaelina Hämäläinen.

Ottelun edetessä yleispelaaja Jessica Kosonen korvasi Heikkiniemen ja keskitorjuja Roosa Laakkonen Pihlajamäen.

Kokkonen pelaa tavallisesti yleispelaajana, mutta nyt hän tuurasi ykköshakkuri Piia Korhosta. Suvi onnistui mukavasti ja viimeisteli 16 hyökkäyspistettä. Kamppailun tuotteliain oli Salla Karhu. Hän teki 23 pinnaa ja päätti hyökkäyksensä 45-prosenttisesti.

Gabriela Orvosova noteerautti Tshekille 19 pistettä.

Suomi varmisti paikan EM-kisoihin jo elokuussa voitettuaan kaikki neljä ensimmäistä karsintaotteluaan. Syksyllä Suomi pelaa lentopallon naisten EM-kisoissa ensimmäisen kerran 30 vuoteen.


Suomella otteluvoitto ja ylivoimainen lohkovoitto kävivät erän päässä. Lauantaisessa ottelussa Suomi johti 2-1, mutta lopussa Tshekki nosti tasoaan ratkaisevasti.

EM-karsintapäätöksessään Suomi pelaa kotona Viroa vastaan ensi keskiviikkona. Jos Viro voittaa sunnuntaina Ruotsin, lohkovoitto ratkeaa Suomi-Viro-ottelussa. Mikäli Ruotsi yllättää Viron, lohkovoitto varmistuu Suomelle jo sunnuntaina.