Lentopallon Mestaruusliiga: Ettan valmentaja Olli Kuoksa uskoo valmentaneensa uransa ehjimmän ottelun

Kuvassa Ettan passari Niko Haapakoski

Lentopallon Mestaruusliigan viikko alkoi Oulussa ottelulla Etta – Kokkolan Tiikerit. Etta voitti puhtaasti erin 3-0.

Oulun urheilutalossa Tiikereillä ei ollut juuri sanansijaa. Vieraat saivat erissä vain 12, 14 ja 17 pistettä.

Viikonloppuna Tiikerit oli voittanut Savo Volleyn tähtinipun 3-0, mutta maanantaina puhti oli kateissa. Latvian maajoukkueen mukana olleet Edvarts Buivids ja Aleksandrs Kudrjashovs ovat vielä täydestä vahvuudesta poissa: maanantaina Buivids ei ollut kokoonpanossa, Kudrjashovs puolestaan pelasi kahdessa viimeisessä erässä.


Sunnuntaina Etta oli voittanut vieraissa Team Lakkapään 3-2. Ettan valmentaja Olli Kuoksa vaikutti varsin tyytyväiseltä siihen, miten joukkue paransi pelaamistaan maanantaiksi.

– Varmaan ehjin peli, missä olen koskaan ollut valmentajana. Tilastot olivat murhaavat. Tiikerit joutui ikävään paikkaan. Tällä esityksellä olisi kaatunut mikä tahansa joukkue, Kuoksa sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Kokonaisvaltainen, keskittynyt, aggressiivinen ja tyly suoritus, jollaista on kaivattu. Nyt on helkkarin iso työ, että tämä taso pidetään.

Etta-hakkuri Joonas Jokela ponnisti ottelun pisteykköseksi 14 noteerauksellaan. Ville Kaksonen hoiteli torjunnat (viisi pistettä), ja libero Anssi Hakala kantoi päävastuun aloitussyöttöjen vastaanotosta.


Tiikerien hakkurina Buividsia (joka valmentaja Mikko Keskisipilän mukaan kärsii alaraajavammasta) tuuraava Teemu Lahti ehti 12 pisteeseen. Savo Volleyta vastaan loistanut yleispelaaja Jiri Hänninen jäi nyt viiteen pinnaan.

Etta on voittanut molemmat vuonna 2019 pelaamansa ottelut. Tiikereille tuli tappio kahden voiton jälkeen. Liigaa johtaa VaLePa.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu tiistaina miesten ottelulla Vantaa Ducks – Raision Loimu.