Sammelvuon ja Kermisen voimannäyttö vain yksi askel suurella lentopallokaudella

Kuva: CEV.lu

Keskiviikkoinen täsmäisku Suomeen oli vain näyte Tuomas Sammelvuon ja Lauri Kermisen joukkueen iskukyvystä kuluvalla lentopallokaudella.

Valmentaja Sammelvuon ja libero Kermisen edustama Kuzbass Kemerovo kävi Tampereella voittamassa VaLePan CEV Cupin puolivälieräottelussa. Venäläisvieraat voittivat suoraan erin 3-0 ja tekivät jatkopaikan käytännössä selväksi.


Toinen osaottelu pelataan kahden viikon kuluttua Kemerovossa. Sammelvuo ei suostu sinetöimään välieräpaikkaa merkittävästä etumatkasta huolimatta.

– Olen todella tyytyväinen avausvoittoon, mutta vielä emme ole mitään saavuttaneet, Sammelvuo korosti heti ottelun jälkeen.

– Pelasimme keskittyneesti, ja hyökkäyspeli oli hyvää. Pelaaminen oli tehokasta. Virheitä tuli todella vähän. Hienoa, että pystyimme pitämään tasomme pitkän matkan jälkeen.


Kuzbass pelaa erinomaisesti myös Venäjän liigassa. ”Superliga” kuuluu maailman tasokkaimpiin sarjoihin. Sammelvuon ja Kermisen porukka komeilee toisena. Edellä on vain mahtijoukkue Kazanin Zenit. Lauantaina on aito kärkikamppailu ohjelmassa: Kuzbass isännöi Zenitiä.

– Niin kuin aina, katsomme eteenpäin. VaLePa-ottelusta täytyy palautua pian, koska jo lauantaina pelataan Kazanin tasoista joukkuetta vastaan, huomauttaa Sammelvuo.

Jos ja kun Kuzbass etenee CEV Cupin välieriin, saa se vastaansa voittajan kamppailusta Galatasaray – Lindemans Aalst.

Passari Eemi Tervaportin edustama Olympiakos hävisi ensimmäisessä osaottelussa Neftohimic 2010 Burgasille vieraissa 1-3. Kaksiosaisen puolivälierän voittaja pelaa seuraavaksi Lindaren Volley Amriswilia tai Trentino Itasia vastaan.

CEV Cup on lentopallon eurooppalaisten seurajoukkuekilpailujen kakkostaso.