Näin ratkeaa runkosarjan voitto lentopallon Mestaruusliigassa

Kisa lentopallon Mestaruusliigan runkosarjan voitosta on ollut Hurrikaani-Loimaan ja VaLePan välinen jo hyvän aikaa. Torstaina Hurrikaanilla on mahdollisuus panna VaLePa, hallitseva mestari, todella ahtaalle.

Jos Hurrikaani voittaa Kokkolan Tiikerit kotonaan 3-0 tai 3-1, venyttää se eron VaLePaan viiden pisteen levyiseksi. Voitto erin 3-2 tekisi erosta neljän pisteen suuruisen. Eli jos Hurrikaani voittaa torstaina, VaLePan on voitettava molemmat jäljellä olevat ottelunsa.


Torstainen mittelö on Hurrikaanille runkosarjan viimeinen. VaLePa pelaa perjantaina Savo Volleyta ja lauantaina Vantaa Ducksia vastaan. Molemmat ovat kotiotteluita.

Lentopallon Mestaruusliigan runkosarjan ratkaisuottelut:

Torstai: Hurrikaani-Tiikerit

Perjantai: VaLePa-Savo
Lauantai: VaLePa-Ducks

VaLePalle tilanne on kinkkinen. Keskinäisten otteluiden voitot Savo Volleyta vastaan ovat savolaisille 2-1. Lisäksi sastamalalaisjoukkue on kärsinyt paljon loukkaantumisista.


Keskiviikkona Hurrikaani-Loimaa voitti Akaa-Volleyn vieraissa erin 3-1. Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino kiitteli molempia joukkueita ja yleisöäkin.

– Lämmin peli, hieno tunnelma jälleen kerran. Palloista tapeltiin viimeiseen saakka ja välillä vielä niiden jälkeenkin, Heino sanoi lehdistötilaisuudessa.

– On vain hyvä juttu, että seuraava peli on jo torstaina. Hyvää harjoitusta pudotuspelejä ajatellen.

Keskiviikkona varmistui jo ensimmäinen puolivälieräkin: neljänneksi sijoittuva Lentopalloseura Etta kohtaa viidenneksi sijoittuvan Raision Loimun. Lentopallon Mestaruusiigan pudotuspelit käynnistyvät ensi viikolla. Ensimmäiseltä kierrokselta pääsee jatkoon kolmella otteluvoitolla.