Vappu toi lentopalloiluun rutkasti merkittäviä uutisia

Kuva: CEV.lu

Vappu ja sitä edeltäneet päivät olivat poikkeuksellisen vilkkaat lentopalloilussa. Nyt simahuurujen hälvetessä avautuu hyvä hetki kerrata kohokohdat ajalta 29. huhtikuuta – 1. toukokuuta.

Suomen miesten maajoukkue

Maanantaina tuli julki britti Joel Banksin nimittäminen Suomen miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi. Hän seuraa toimessa Tuomas Sammelvuota. Sammelvuo valmentaa venäläistä Kuzbass Kemerovoa ja pian Venäjän maajoukkueettakin.

Myös Banks työskentelee kaksoisroolissa. Suomi-pestistä huolimatta hän jatkaa belgialaisen seurajoukkueen Maaseikin luotsina. Maaseik pelaa parhaillaan Belgian liigan finaaleita Roeselarea vastaan. Vappupäivän ottelun jälkeen voitot ovat tasan 1-1.

Suomen ensimmäinen leiritys alkaa 6. toukokuuta. Banks ei ehdi ajoissa paikalle, sillä Belgian finaalit venyvät ainakin toukokuun 8. päivään asti. Se tietää töitä Lentisäijien uudelle apuvalmentajalle Sami Kurttilalle.

Loistotyötä oululaisessa Lentopalloseura Ettassa tekevä Olli Kuoksa oli vahva ehdokas Suomen päävalmentajaksi.

Pelaajasiirrot naisten Mestaruusliigassa

Kovin kuhina kävi yleispelaajaosastolla. Suomen maajoukkueen Salla Karhu siirtyy Hämeenlinnan Lentopallokerhosta LiigaPlokiin. Viron maajoukkuepelaaja Nette Peit puolestaan vaihtaa LP Kangasalan värit LP Viestiin.

Suomalaispelaajat Euroopassa

Stuttgartin libero Roosa Koskelo vääntää mestaruudesta lentopallon Saksan Bundesliigassa. Finaalisarjassa Schweriniä vastaan voitot ovat vappupäivän ottelun jälkeen 1-1.

Ranskan liigassa passari Kaisa Alanko ja keskitorjuja Michaela Madsen ovat mukana taistelussa paikoista finaaliin. Alangon edustama Nantes otti keskiviikkona välieräsarjassa avausvoiton, mutta Madsenin Cannes kärsi tappion.

Organisaatiomuutos Pohjois-Karjalassa

Karelian Hurmoksen brändi poistuu naisten lentopalloilusta. Hurmos ja toinen joensuulainen seura Joen Juju päättivät yhdistää naisten lentopallotoimintansa. Vahvistunut ryhmä lähtee Joen Jujun nimellä 1-sarjaan ja tavoittelemaan liiganousua. Molemmat joukkueet pelasivat viime kaudella 1-sarjassa.

Miesten lentopallossa Karelian Hurmos jatkaa suunnitellusti. Hurmos sijoittui liigakarsinnoissa toiseksi ja ansaitsi oikeuden anoa liigapaikkaa. Seura on anonut paikkaa, ja päätökset miesten liigaan hyväksyttävistä joukkueista tullevat lähiviikkoina.