Lentopallon naisten Mestarien liiga: Italialainen Novara voittoon 2019

Kuva: CEV.eu

Italialainen Novara on lentopallon naisten Mestarien liigan voittaja kaudella 2018–2019.

Lauantaisessa loppuottelussa Berliinissä Novara (Igor Gorgonzola Novara) voitti Imoco Volley Coneglianon erin 3-1.

Conegliano kärsi ensimmäisissä erissä erityisesti vastaanotto-ongelmista, mutta teki lopulta finaalista tasapäisen, jännittävän kamppailun. Novaran nuoren italialaishakkurin Paola Egonun (27 pistettä) piteleminen oli kuitenkin ylitsepääsemätön tehtävä. Hän sai parhaan pelaajan palkinnon.

Voittajajoukkueessa ansioitui myös yhdysvaltalainen yleispelaaja Michelle Bartsch-Hackley. Coneglianon joukkueessa erottuivat keskitorjujat Robin de Gruijf ja Anna Danesi sekä vaihdosta tullut hakkuri Karsta Lowe.

Daniele Santarellin valmentama Novara säväytti jo alkulohkossa. Joukkue voitti kaikki kuusi otteluaan erin 3-0. Vastaavaa ei ole nähty nykymuotoisessa Mestarien liigassa. Pudotuspelien ensimmäisillä kierroksilla Novara kaatoi Stuttgartin ja VakifBank Istanbulin.

lentopallo, euroopan kultainen liiga, osta liput

Miesten Mestarien liigan voitti niin ikään italialaisjoukkue, Civitanova. Loppuottelut käytiin lähes 10 000 katsojaa vetävässä Max Schmeling Hallessa. Tapahtuma oli loppuunmyyty.

Lentopallon Mestarien liigassa olivat liossa historiallisen suuret palkintorahat. Loppuotteluissa jaettiin palkintorahaa yhteensä 1,2 miljoonaa euroa. Palkintopotti oli saman suuruinen, 600 000 euroa, miesten ja naisten Mestarien liigassa.

Hämeenlinnan Lentopallokerho pelasi Mestarien liigan alkulohkoissa nykymuotoisen kisan toisena suomalaisena naisten joukkueena. VaLePan tie puolestaan katkesi ensimmäisellä karsintakierroksella.

Lentopallon eurocupien mestarit 2018-2019

Mestarien liiga

Miehet: Civitanova, Italia
Naiset: Novara, Italia

CEV Cup

Miehet: Trentino, Italia
Naiset: Busto Arsizio, Italia

Challenge Cup

Miehet: Belogorie Belgorod, Venäjä
Naiset: Saugella Monza, Italia