Tuomas Sammelvuo nosti joukkueensa ykköseksi – Eemi Tervaportilla sankarin otteet

Kuva: FIVB

Tuomas Sammelvuon valmentama Pietarin Zenit on noussut ykköseksi Venäjän lentopalloliigassa.

Zenit otti paalupaikan lauantaina kaatamalla Kazanin Zenitin kotonaan erin 3-1. Hakkuri Viktor Poletajev (18 pistettä) ja yleispelaaja Egor Kliuka (15) näyttelivät jälleen avainrooleja.

Otteluvoitto Kazanin Zenitistä on aina arvokas, sillä joukkueessa pelaa Maksim Mihailovin ja Earvin Ngapethin kaltaisia supertähtiä. Lisäpontta tuli siitä, että pitkästä aikaa yleisöäkin pääsi paikan päälle.

– Tiesimme, että ottelusta tulee vaikea. Pelaajille kiitokset keskittymisestä ja vahvasta luonteesta. Kiitokset kuuluvat tietysti myös faneille. Heidän tukensa on kaikkein tärkeintä, ja tunnelma hallissa oli upea, Sammelvuo kiitteli.

Toisessa kärkipään ottelussa Moskovan Dynamo voitti Kuzbass Kemerovon erin 3-1. Dynamo (jonka libero Lauri Kerminen erikoistuu euro-otteluihin) nousi sarjakakkoseksi ja taivutti Kuzbassin kolmoseksi.

Venäjän Superliiga on yksi maailman kovatasoisimmista lentopallosarjoista.

Toisessa huippusarjassa, Puolan liigassa, Eemi Tervaportin edustama Jastrzebski Wegiel voitti kotonaan Olsztynin erin 3-2. Passari Tervaportti pääsi vaihdosta kentälle kahden tappioerän jälkeen. Hän oli avauskokoonpanossa kaikissa voittoerissä, joten pelaajavaihto oli vähintäänkin onnistunut.

Jastrzebski taistelee kärkisijoista voitettuaan 20 ottelustaan 15. Kedzierzyn-Kozle on ollut toistaiseksi ylivoimainen – täydet 19 otteluvoittoa.

Belgiassa passari Akseli Lankisen edustaman Decospan Volley Team Menin oli taipuminen menestysseura Roeselarelle suoraan erin 0-3. Lankinen oli avauksessa kahdessa ensimmäisessä erässä.

Ranskan naisten liigassa Nantes koki vuoden 2021 ensimmäisen tappionsa lauantaina. Kotona tuli takkiin Le Cannet’lta 0-3. Nantesin passari Kaisa Alanko, Suomen paras lentopalloilija 2020, pelasi tutusti täyden ottelun. Joukkuetoveri, yleispelaaja Suvi Kokkonen pääsi vaihdosta kentälle jokaisessa erässä.

Italian kakkosliigassa pelaavan Olbian hakkuri Piia Korhonen on kärsinyt nilkkavaivasta. Hän oli sivussa sunnuntaisesta ottelusta, jossa Olbia hävisi kotonaan Torinolle erin 1-3.