”Joka päivä elän unelmaani” – Tuomas Sammelvuon miehistö tähtää Chicagoon

Kuva: FIVB

Lentopallon kansainvälisen huippuliigan, Volleyball Nations Leaguen (VNL), lopputurnaus 2019 pelataan Chicagossa, Yhdysvalloissa.

Kesäisen maajoukkueturnauksen kuusi parasta pelaavat Illinois’n yliopiston hallissa 10.–14. heinäkuuta. Halli vetää noin 10 000 katsojaa.

VNL:n mestaruutta puolustaa Venäjä. Venäjä lähtee uusimaan mestaruutta tuoreen päävalmentajansa Tuomas Sammelvuon johdolla.

– Pelaamme tietysti vain ykkössijoituksista. Venäjä on yksi maailman parhaista maajoukkueista. Päävalmentajana toimiminen on todella suuri vastuu. Joka päivä saan elää unelmaani, Sammelvuo kommentoi.


Kansainvälisen lentopalloliiton puheenjohtaja Ary S. Graca on luonnollisesti mielissään kisan huipentumisesta Yhdysvaltoihin.

– Chicago on ihanteellinen paikka VNL:n lopputurnaukselle. Kaupungissa on paljon urheilua, ja lentopalloturnauksesta tulee taas yksi kohokohta. VNL pyrkii tuomaan faneille viihdettä ja hyviä kokemuksia, kertoo Graca.


VNL pelataan nyt toisen kerran. Kesäturnausten huipputasona se seuraa Maailmanliigan perintöä. Sekä miehissä että naisissa on mukana 16 maata. Ottelut alkavat toukokuun lopulla.

Suomen miehet ja naiset pelaavat kesäturnausten kakkostasolla, Euroopan kultaisessa liigassa. Sen organisoi Euroopan lentopalloliitto CEV. Kultaisesta liigasta voi nousta huippuliigaan.

Lähteet: FIVB, Ria Novosti

Lentopallon kesäturnausten mestarit 2018

Volleyball Nations League, miehet: Venäjä
Volleyball Nations League, naiset: USA

Euroopan kultainen liiga, miehet: Viro
Euroopan kultainen liiga, naiset: Bulgaria

Euroopan hopeinen liiga, miehet: Kroatia
Euroopan hopeinen liiga, naiset: Ruotsi