”Uskomaton kokemus” – Serbian Uros Kovacevic ykköstähti lentopallon EM-kisoissa

Kuva: CEV.eu

Lentopallon miesten EM-kisat 2019 päättyivät Serbian mestaruusjuhliin sunnuntaina Pariisissa.

Serbia kukisti loppuottelussa Slovenian erin 3-1. Slovenialle tuli EM-hopeaa, ja Puola oli varmistanut pronssiset mitalit jo lauantaina 3-0-voitolla Ranskasta.

Serbian loistelias yleispelaaja Uros Kovacevic sai turnauksen parhaan pelaajan palkinnon.

– Nyt voin olla ylpeä joukkuetovereista, maajoukkueen henkilökunnasta ja koko maasta. Kokemus on uskomaton, Kovacevic henkäili.

– Slovenia aloitti finaalin erittäin hyvin ja sai tukea faneiltaan. Sitten aloimme pelata piste pisteeltä. Voitto tuli… en sanoisi, että helposti, mutta olimme niskan päällä kolmessa viimeisessä erässä alusta asti. Koska pystyimme nyt voittoon, pystymme siihen myös olympiakarsinnoissa, hän lisäsi viitaten tuleviin koitoksiin.

Slovenian hakkuri Mitja Gasparini otti hopeamitalin vastaan ristiriitaisin tunnoin.

– Olemme ylpeitä joukkueesta ja faneistamme. Fanit olivat loistavia koko turnauksen ajan. Pienelle maallemme merkitsee paljon sijoittua EM-hopealle. Neljä kuukautta sitten, kun joukkue kokoontui, asetimme mestaruuden tavoitteeksi. Harmi, ettei viimeinen askel enää toteutunut, Gasparini kommentoi.

Serbia juhlii lentopallon Euroopan mestaruutta maanantaina Belgradin kaupungintalolla.

Suomi selvitti lentopallon EM-kisat kunnialla. Joel Banksin valmentama joukkue eteni alkulohkosta pudotuspeleihin eli Euroopan 16 parhaan joukkoon. Neljännesvälierissä Ranska voitti Suomen 3-0. Suomen loppusijoitus oli 14:s.

Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjä puolusti Euroopan mestaruutta, mutta sijoitus, viides, oli pettymys. Virolle tuli puolestaan kyseenalainen kunnia sijoittua turnausjumboksi eli 24:nneksi.

Serbia saavutti eurooppalaisen lentopallon tuplakultaa, sillä aiemmin syksyllä pelatuissa naisten EM-kisoissa mestaruuden vei niin ikään Serbia. Hopeaa otti Turkki ja pronssia Italia.

Lentopallo.info kiittää Euroopan lentopalloliittoa CEViä loistavasta yhteistyöstä EM-kisojen aikana.

Lentopallon maantieteellisten pääliittojen mestarit 2019

Eurooppa: Serbia

Aasia: Iran

Afrikka: Tunisia

Etelä-Amerikka: Brasilia

NORCECA (Pohjois- ja Keski-Amerikka sekä Karibia): Kuuba