Lentopalloilija Urpo Sivula ei lähde Suomen maajoukkueeseen

Kuva: FIVB

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Joel Banks kasaa laajaa pelaajarinkiä vuoden 2020 leirityksiin ja otteluihin.

Banks on Lentopalloliiton tiedotteen mukaan keskustellut useiden maajoukkuepelaajien kanssa henkilökohtaisesti ja lähettänyt yli 30 pelaajalle kirjeen, jossa kysytään pelaajien halua ja sitoutumista maajoukkueryhmään.

Toistaiseksi on käynyt selväksi, etteivät Urpo Sivula ja Eemeli Kouki lähde maajoukkueeseen. Akaa-Volleyta edustava Sivula, joka sai vastikään perheenlisäystä, kuuluu Suomen parhaisiin hakkureihin. Hän pelasi avauskokoonpanossa kaikissa Suomen EM-kisaotteluissa viime syksynä.

Kouki olisi puolestaan varteenotettava vaihtoehto yleispelaajan rooliin. Hurrikaani-Loimaan pelaaja on kärsinyt loukkaantumisista, mutta oli jälleen pelikunnossa Mestaruusliigan kauden loppupuolella.

Koronaviruspandemia on pysäyttänyt käytännössä kaiken urheilun, ja Suomen lentopallomaajoukkueenkin aikataulu on vielä täysin auki. Leirityksiä ja otteluita on luvassa todennäköisesti vasta loppukesästä.

Suomen oli tarkoitus aloittaa kesäliiga (European Silver League) toukokuun loppupuolella. Euroopan lentopalloliitto CEV on kuitenkin lykännyt liigan, kuten kaikki muutkin kilpailunsa. Suomen vastustajat ovat Azerbaidzhan ja Kroatia. Hopeinen liiga on maajoukkueiden välisten kesäliigojen kolmas ja alin taso.

EM-kisat 2021 ovat Suomen miesten maajoukkueen suuri kiintopiste pidemmällä aikavälillä. Suomi isännöi yhtä alkulohkoa. Lohkon ottelut pelataan Tampereella.

Koronaviruskriisi vaikuttaa lentopalloiluun maailmanlaajuisesti. Kansainvälinen lentopalloliitto FIVB tiedotti äskettäin, että kesäliigojen ykköstaso Volleyball Nations League siirtyy alkukesältä syksylle. Muuttuneen suunnitelman mukaan VNL pelataan olympiakisojen päätyttyä.

Olympialaisten lentopalloturnaus on määrä käydä 25. elokuuta – 9. syyskuuta, mutta Tokion kisojen lykkääminen vaikuttaa erittäin todennäköiseltä.