Lentopallon maajoukkuepelaaja Viivi Pyhäjärvi siirtyy Kuusamoon, Loimu vahvistaa nuorta osastoa

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa Pölkky Kuusamon uudet hankinnat ovat yleispelaaja Viivi Pyhäjärvi ja libero Rita Timonen.

Pyhäjärvi siirtyy Kuusamoon rovaniemeläisestä Woman Volleysta, jonka kapteenina hän toimi. Vaikka urheilijalla on ikää vasta 21 vuotta, ehti hän pelata WoVossa kuusi kautta.

Timonen, 19, omaa kokemusta LP-Vampulasta ja OrPosta. Hän on Pieksämäen Tsempin kasvatti.

Pyhäjärvellä, joka sai äskettäin paikan Suomen maajoukkueryhmään, on myönteinen kuva Pölkky Kuusamosta.

– Olen kuullut paljon hyvää seurasta. Innolla odotan myös kotipelejä, sillä Kuusamossa on yleisö aina ollut äänekäs ja kannustava, Pyhäjärvi sanoo Pölkyn tiedotteessa.

Viime kauden ulkomaalaispelaajista ainakin keskitorjuja Anna Wruck vaihtaa varmasti maisemaa. Pyhäjärven ja Timosen lisäksi Pölkyn sopimuspelaajat ovat Milka Koskenkorva, Venla Huurne, Ella Autere ja Jenna Mustonen.

Pölkky voitti Mestaruusliigassa runkosarjan. Kausi jäi koronaviruskriisin takia kesken, mutta runkosarjavoitto olisi taannut joukkueelle paikan Mestarien liigaan. Seura ei ottanut paikkaa vastaan, vaan on lähdössä kakkostason kisaan CEV Cupiin.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Raision Loimu täydentää nuorta osastoaan entisestään. Nyt seura kertoo tehneensä sopimuksen Aleksei Zhbankovin kanssa. Zhbankovilla, joka täyttää kesällä 17 vuotta, on pituutta 204 senttimetriä.

– Tulen Mestaruusliigan mielelläni. Tavoitteena on ottaa heti aloituskuusikon paikka joukkueessa ja kehittyä pelaajana edelleen. Tavoite lentopallossa on olla paras mahdollinen pelaaja, mikä voin olla, Zhbankov kuvailee Loimun verkkosivuilla.

Zhbankov on Loimun kasvatti, mutta on pelannut myös Maskun Katajassa ja Turun Tovereissa. Kokemusta löytyy myös Suomen nuorten maajoukkueesta. Hän pelaa keskitorjujana, mutta hakkurinroolikin luonnistuu.

Loimun viimeisimmät kiinnitykset kuvastavat yhteiskunnan ja urheilun monikulttuurisuutta upealla tavalla. Aleksein isä Ruslan Zhbankov tuli pelaamaan lentopalloa Suomeen vuonna 2000 ja ryhtyi myöhemmin valmentajaksi. Sebastian Pozo Hernandezin, jonka kanssa Loimu teki äskettäin sopimuksen, isä taas on kuubalainen Jimmy Hernandez. Jimmy pelasi vuosia Mestaruusliigassa ja kuului Suomen maajoukkueryhmäänkin.

Loimussa Zhbankov (7) ja Pozo Hernandez (6) kantavat isiltään tuttuja pelinumeroita.