Lentopallon maajoukkuepelaajat Piia Korhonen ja Akseli Lankinen vaihtavat seuroja

Kuva: CEV.eu

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen avainpelaaja Piia Korhonen ja miesten maajoukkueessa esiintynyt passari Akseli Lankinen saavat uudet seurajoukkueet ensi kaudeksi.

Lankinen siirtyy Belgian liigaan. Hänen uusi seuransa on Decospan Volley Team Menen. Lankisella oli sopimus Akaa-Volleyn kanssa, mutta sopimus sisälsi ns. ulkomaanpykälän. Sen nojalla hän vaihtaa nyt belgialaisjoukkueen väreihin.

Lentopalloilijana Lankinen tunnetaan paitsi passipelistään myös poikkeuksellisen vaarallisesta aloitussyötöstään. Viime syksynä hän teki Suomen A-maajoukkueessa arvokisadebyyttiinsä. Suomi eteni EM-kisoissa pudotuspeleihin, ja Lankinen pääsi hetkittäin tuuraamaan ykköspassari Eemi Tervaporttia.

Lentopallon Mestaruusliigaa Lankinen, 22, on pelannut Akaan lisäksi Vantaa Ducksissa ja LEKA Volleyssa.

Hakkuri Piia Korhonen ei jatka Dresdner SC:n joukkueessa Saksan Bundesliigassa. Seura vahvisti, ettei pelaajan sopimusta uusita. DSC on juuri kiinnittänyt hakkuriksi sveitsiläisen Maja Storckin.

Korhosen taival Dresdenissä oli ajoittain loistava – muun muassa kaksi Saksan cupin mestaruutta – mutta loukkaantumisen jälkeen hän ei enää pystynyt nousemaan aiempaan avainrooliinsa. Korhonen pelasi Dresdenin lukuun kolme kautta.

Eurasta kotoisin oleva Korhonen, 23, pelasi ennen Bundesliigaan lähtöä Mestaruusliigaa HPK:ssa (nykyisin Hämeenlinnan Lentopallokerho). Kerhossa hän oli voittamassa Suomen mestaruutta keväällä 2016.

Akseli Lankisen tavoin lentopallon miesten Mestaruusliigasta ulkomaille on siirtymässä maajoukkuelibero Niklas Breilin. Kokkolan Tiikerit ilmoitti taannoin, että Breilin etsii uutta seuraa etupäässä kansainvälisiltä kentiltä.

Suomen maajoukkueiden otteluohjelmasta ei ole tietoa, sillä lentopallon kesäliigat on peruttu. Lisäksi naisten EM-karsintoja saatetaan lykätä.