Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa Vantaa Ducksin rakennustyö eteni pitkään säästöliekillä, mutta elokuussa on alkanut tapahtua.

Ducks on varmistanut kaksi kovan luokan pelaajasopimusta: ensi kauden joukkueeseen kuuluvat keskitorjuja Tommy Carmody ja hakkuri Joonas Jokela.

Jokela kuului oululaisen Lentopalloseura Ettan joukkueeseen, joka nappasi sensaatiohopeaa keväällä 2019. Seurasi siirto vuodeksi Sveitsin liigaan. Osoitteeksi päätyi nyt Vantaa, vaikka pelimiehen tähtäin oli edelleen ulkomailla.

– Haluan lähteä katsomaan, onko äijästä ammattilaispelaajaksi ulkomaan kentillä ja lähtisikö ura lentoon, Jokela pohtii Ducksin verkkosivuilla.

Hollolalaisen Salpiksen kasvatti Jokela, 21, on edustanut Suomea 27 A-maaottelussa. Maajoukkuetason pelaajista Suomeen palaavat ensi kaudeksi myös Niklas Seppänen ja Samuli Kaislasalo (Hurrikaani-Loimaa) sekä Tommi Siirilä (Savo Volley).

Yhdysvaltalainen Carmody liittyi Vantaa Ducksiin kesken viime kauden. Mestaruusliigaa hän on pelannut lisäksi VaLePassa.

Savo Volley tottui kahdella ensimmäisellä kaudellaan laadukkaaseen liberopeliin, ja sellaista on luvassa ensi kaudellakin. Puolustuspelin spesialistin paikan ottaa Niklas Breilin. Maajoukkueestakin tuttu Breilin, 23, pelasi aiemmat liigakautensa Kokkolan Tiikereissä.

Jatkosopimuksen Savo Volley on tehnyt Markuss Cielavsin kanssa. Hän on takavuosien liigatähti Salvis Cielavsin poika.

Kokkolan Tiikerit saa puolestaan liberoksi Ville Sihvosen. Sihvonen, joka on pelannut liigaa Raision Loimussa, joutui jättämään viime kauden väliin selkävaivojen takia.

Raision Loimu lähtee vielä siirtomarkkinoille, sillä keskitorjuja Nick Amado lopetti uransa koronaviruskriisin vuoksi.

– Loimu suhtautui vaikeassa tilanteessa asiaan ymmärtävästi ja käynnistää uuden keskitorjujan hakemisen välittömästi. Joukkueen keskitorjujaosaston muodostavat tällä hetkellä Eetu Mäki ja Aleksei Zhbankov sekä harjoitusringissä mukana oleva Aatu Vihola, Loimu tarkentaa.