Lentopalloilija Juha Aho, 39, teki yllättäen sopimuksen Mestaruusliigaan

Kuva: Etta

Kokenut lentopalloilija Juha Aho liittyy oululaisen Lentopalloseura Ettan liigamiehistöön.

Etta tiedotti torstaina tehneensä Ahon, 39, kanssa sopimuksen. Keskitorjuja on kolminkertainen lentopallon Suomen mestari. SM-kullat tulivat Rantaperkiön Iskussa, Sun Volleyssa ja VaLePassa.

Olli Kuoksa, Ettan valmentaja, uskoo Ahon edustavan liigalaatua edelleen.

– Olin vakuuttunut Juhan sopivuudesta meille heti kun juttelin hänen kanssaan ensimmäisen kerran, Kuoksa kertoo.

– Hän aikoi harjoitella itsensä huippukuntoon liigapelejä varten, enkä epäillyt sitä hetkeäkään. Jos Juha johonkin ryhtyy, tekee hän sen tosissaan. Juha tuo meille hyvän vaihtoehdon erityisesti hyökkäyspelaamiseen. Myös syöttö on edelleen varsin tehokas.

Aho ehti jo lopettaa liigauransa vuonna 2014 juhlittuaan Suomen mestaruutta VaLePan väreissä. Sen jälkeen liigaotteluita kertyi hajanaisesti aina kauteen 2016-2017 asti.

– Kesällä Ettan harjoituksiin liittyneen miehen pohjakunto on kuitenkin säilynyt niin hyvänä, että sopimus kaudesta 2020-2021 oli molemmin puolin helppo allekirjoittaa, Etta korostaa tiedotteessaan.

Alkavaksi kaudeksi Etta hankki toisenkin kokeneen pelimiehen, maajoukkueesta tutun Jesse Mäntylän. Libero siirtyy Hurrikaani-Loimaasta. Tärkeimpiä jatkajia ovat yleispelaaja Jan Helenius ja keskitorjuja Markus Väisänen.

Harjoitusottelut Oulussa Etta käynnistää 17. syyskuuta, jolloin vieraaksi tulee rovaniemeläinen Perungan Pojat. Viikkoa myöhemmin vierasjoukkueena pelaa Kokkolan Tiikerit.

Lentopallon Mestaruusliigan varsinainen avauspäivä on 1. lokakuuta. Etta avaa kautensa 3. lokakuuta kotikentällä Raision Loimua vastaan.