Lauri Kermisen joukkueessa useita koronavirustartuntoja

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Lauri Kermisen edustama Moskovan Dynamo on joutunut karanteeniin koronavirustartuntojen vuoksi.

Dynamo tiedotti maanantaina, että seurassa on todettu useita koronavirustartuntoja. Tartunnan saaneissa on niin pelaajia kuin valmentajiston jäseniä. Karanteeni kestää kaksi viikkoa.

Viikonloppuna Dynamon oli määrä pelata Venäjän liigassa Tuomas Sammelvuon valmentamaa Pietarin Zenitiä vastaan. Ottelu lykättiin.

Myös Dynamon ja Kazanin Zenitin välinen kamppailu on lykätty. Se siirtyy kahdella viikolla eteenpäin, marraskuun 25. päivälle. Venäjän Superliigassa Dynamo on voittanut kaikki viisi otteluaan.

Äskettäin Dynamo pelasi Mestarien liigan karsintojen ratkaisuvaihetta Sveitsissä. Lohkon voittanut Trentino sai paikan varsinaiseen Mestarien liigaan, ja Dynamo joutui tyytymään kakkostilaan.

Dynamon euro-ottelut – Kerminen hankittiin joukkueeseen nimenomaan niitä varten – jatkuvat kakkostasolla CEV Cupissa. Vastaan tulee tshekkiläinen Ceske Budejovice.

Ranskassa Suomen maajoukkueen yleispelaaja Niko Suihkonen on joutunut kärsimään niin koronaviruksen aiheuttamasta taudista kuin nilkkavammasta. Viikonloppuna hän pelasi vihdoin täyden ottelun Ranskan kakkosliigassa.

Suihkosen siirtyminen VaLePasta Plessis Robinson Volley Ball -joukkueeseen varmistui toukokuussa. Seuran kotipaikka Le Plessis-Robinson sijaitsee aivan Pariisin kyljessä.

– VaLePa on ollut paras paikka kehittyä uralla eteenpäin. Nyt tuntuu siltä, että olen valmis ottamaan seuraavan askeleen ammattilaisuralla ulkomailla, Suihkonen kommentoi keväällä.

Viikonloppuna Euroopassa palasivat kentille myös passari Akseli Lankinen (Decospan Volley Menen, Belgia) ja libero Roosa Koskelo (Stuttgart, Saksa). Molempien joukkueet vapautuivat koronaviruskaranteenista ja voittivat paluuottelunsa.