Suomelle taas voitto – paikka lentopallon EM-kisoihin voiton päässä

Kuva: CEV.eu

Suomen naisten maajoukkue aloitti lentopallon EM-karsintojen toisen viikonlopun voitokkaasti.

Helatorstaina Suomi kaatoi Kosovon suoraan erin 3-0. Erät päättyivät pistein 25-9, 25-16 ja 25-14. Ottelu käytiin Nitrassa, Slovakiassa.

Suomi on EM-karsintalohkossa toisena. Jos perjantaina tulee voitto Montenegrosta, on paikka EM-kisoihin Suomelle varma. Montenegro hävisi torstaina lohkoykköselle Slovakialle 0-3.

Suomen avauskokoonpanossa Kosovoa vastaan pelasivat passari Kaisa Alanko, hakkuri Piia Korhonen, keskitorjujat Daniela Öhman ja Anna Czakan, yleispelaajat Emmi Riikilä ja Salla Karhu sekä libero Netta Laaksonen.

Heiveröinen mutta urheasti taisteleva Kosovo on hävinnyt EM-karsintojen kaikki neljä otteluaan 0-3. Joukkue pystyi pitämään ottelun hetkittäin tasaisena, mutta kokonaiskuvassa Suomi oli ylivoimainen – kuten se oli Kosovoa vastaan viime viikollakin.

Hakkuri Korhonen oli Kosovolle mahdoton pideltävä (15 pistettä). Karhu (12 pistettä) hoiteli verkkotilanteet mallikkaasti eikä tehnyt ottelussa ainoatakaan virhettä, josta olisi tullut vastustajalle piste.

Neljän EM-karsintaottelun jälkeen Suomella on kolme voittoa ja yksi tappio. Kaikista karsintalohkoista kaksi parasta saavat paikat lentopallon EM-kisoihin. Viidessä lohkossa on neljä joukkuetta ja yhdessä kolme.

Suomen miesten maajoukkueen ei tarvitse osallistua EM-karsintoihin, sillä yksi lentopallon miesten EM-kisojen alkulohkoista pelataan Tampereella.

Miesten kisojen pääjärjestäjä on Puola. Alkulohkot pelataan myös Virossa ja Tshekissä.

Lentopallon EM-kisat käydään syksyllä 2021. Naisten kisat pelataan 18. elokuuta – 4. syyskuuta ja miesten 1.-19. syyskuuta.

Suomen naisten ottelut lentopallon EM-karsinnoissa 2021

Ottelut Montenegrossa (Podgorica)

7.5. Suomi-Slovakia 1-3
8.5. Suomi-Montenegro 3-2
9.5. Suomi-Kosovo 3-0

Ottelut Slovakiassa (Nitra)

13.5. Suomi-Kosovo 3-0
14.5. Suomi-Montenegro
15.5. Suomi-Slovakia

Ottelut suorina Ylen kanavilta

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen ryhmä 2021

Passarit: Kaisa Alanko, Katja Kylmäaho

Keskitorjujat: Anna Czakan, Daniela Öhman, Nea Haatainen

Yleispelaajat: Emmi Riikilä, Suvi Kokkonen, Salla Karhu, Ronja Heikkiniemi, Jessica Kosonen

Hakkurit: Piia Korhonen, Yasmine Madsen

Liberot: Netta Laaksonen, Laura Penttilä

Päävalmentaja: Tapio Kangasniemi