Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaava Savo Volley on hankkinut joukkueeseensa Aleksei Zhbankovin.

Zhbankov pelaa keskitorjujana. Hänellä on kokemusta Suomen nuorten maajoukkueesta, Raision Loimusta ja TUTO Volleyn 1-sarjajoukkueesta.

Nuorten maajoukkuemies on myös passari Ilja Ivanov, jonka kanssa Savo Volley on tehnyt jatkosopimuksen. Savo Volley julkisti sopimukset tiistaina somessa.

– Ajateltiin nuorten maajoukkueesta napata nämä kovimmat jätkät meille, kasvamaan ja tekemään tulemista Savo-kuusikkoon, seurajohtaja Timo Perälä rupatteli.

Viime kauden luottopelaajista ainakin keskitorjuja Severi Savonsalmi ja libero Niklas Breilin vaihtavat maisemaa. Savonsalmi siirtyy VaLePaan ja Breilin belgialaiseen Caruur Volley Gentiin.

Menneellä Mestaruusliigan kaudella Savo Volley esitti parhaimmillaan täydellisyyttä hipovia otteita. Joukkue voitti runkosarjan.

SM-loppuottelusarjassa VaLePa oli liian kova. Savo Volley kuittasi kuitenkin nuoren liigataipaleensa ensimmäisen mitalin, hopean.

Vantaa Ducks: Seuraikoni Petteri Laurila liittyy Ducksin valmennukseen. Päävalmentajana toimii Juho Rajala. Laurila teki komean uran Suomen maajoukkueessa ja kansainvälisissä ammattilaisliigoissa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa OrPo on solminut jatkosopimuksen keskitorjuja Anastasia Borichevan kanssa. Sopimus on kolmen vuoden mittainen.

– Kesä kuluu töissä ja polven kuntoutuksessa. Mielenkiintoista ja hauskaa. Hyvä, että saa palata rauhassa pelikentille ja että pidetään näin pelaajien asiat kunnossa, Boricheva kommentoi OrPon verkkosivuilla.

Viime kaudella OrPo eteni pudotuspeleihin. Kausi päättyi puolivälierissä tappioon Pölkky Kuusamolle.

LP-Vampula: Huittislaisten passari ensi kaudella on Latvian maajoukkueesta tuttu Elvita Dolotova. Kakkospassariksi tulee Pipsa Roivainen Vampulan ykkössarjajoukkueesta.

Mahdolliset liiganousijat: Naisten 1-sarjan voittaneen Helsinki Volleyn valmentajaksi palaa Dirk Sauermann. Ykkössarjan mestaruuteen joukkueen luotsasi Ismo Tuominen.

Miesten 1-sarjan voitti TUTO Volley. Turkulaisjoukkueen valmentajana jatkaa Ruslan Zhbankov, joka on takavuosien liigatähti ja Savo Volleyhin siirtyneen Aleksei Zhbankovin isä.