Jan Helenius siirtyy Alankomaiden lentopalloliigaan

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Jan Helenius siirtyy kotimaisesta Mestaruusliigasta Alankomaiden kentille.

Yleispelaaja Heleniuksen uusi joukkue on Active Living Orion. Ensi kaudella Orionissa pelaa suomalaisista myös Joonas Jokela.

Oululaisen Lentopalloseura Ettan kanssa Heleniuksella oli sopimus tulevasta kaudesta. Sopimus sisälsi ulkomaanpykälän, jonka urheilija nyt tilaisuuden tultua käytti.

Helenius, 24, tunnetaan verrattain vähäisestä pituudestaan, mutta sitäkin rajummasta ponnistusvoimasta. Hän on pelannut Suomen A-maajoukkueessakin. Kansainvälistä seurakokemusta Heleniuksella on Virosta.

– Tietenkin toivomme ”Janskulle” mahdottoman paljon onnea ja menestystä tulevaan, vaikka enemmän kuin mielellämme olisimme hänet pitäneet, Etta sanaili somessa.

Vantaa Ducks: Keskitorjuja Lauri Lehtonen jatkaa Vantaan ankkaparvessa.

VaLePa: Nuori hakkuritähti Aaro Nikula siirtyy ulkomaille. Lue tästä lisää.

LP-Vampula: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP-Vampula on hankkinut keskitorjuja Samantha Rubalin. Yhdysvaltalainen Rubal, 23, pelasi Pohjois-Amerikan yliopistoliigaa Lipscomb Bisonsissa.

Vaasan Kiistosta Vampulaan tulee keskitorjuja Emilia Tyynismaa. Kun Laura Laukkanen vielä jatkaa joukkueessa, alkaa Vampulalla olla verkon keskusta kunnossa.

– Esikuviani ovat Laura Pihlajamäki ja Michaela Madsen, mutta seuraan toki muitakin keskitorjujia. Haluan tehdä itsestäni paremman pelaajan, Tyynismaa ilmoitti Vampulan verkkosivuilla.

LP Kangasala: Roosa Laakkonen ja Taija Tikka jatkavat Kangasalan vahvuudessa.