Lentopalloilija Jere Heiskanen siirtyy Euroopan kentille

Lentopallon Mestaruusliigassa pudotuspelit alkavat päästä kunnon vauhtiin, mutta ensi kauden näkymiäkin jo paljastuu.

Yleispelaaja Jere Heiskanen siirtyy Karelian Hurmoksesta kansainvälisille kentille. Heiskasen ja Hurmoksen välisessä sopimuksessa pelaajalla oli optio siirtyä ulkomaille.

Heiskasen uusi seura on Euroopassa, mutta tarkempi osoite julkistetaan myöhemmin.

Ennen Hurmosta Heiskanen pelasi Mestaruusliigaa LEKA Volleyssa ja Savo Volleyssa. Mennyt runkosarjakausi oli mieheltä upea: hän sijoittui pistepörssissä kolmanneksi edellään vain kaksi hakkuria (Raision Loimun Ali Fazli ja Hurrikaani-Loimaan Antti Ropponen).

– Antoisat kaksi vuotta Joensuussa, paljon tapahtunut kehitystä ja hienoa ollut päästä pelaamaan liigalentopalloa omassa kotikaupungissa. Iso kiitos joukkueelle, valmennukselle ja kaikille, jotka ovat olleet matkassa mukana, Heiskanen toteaa Hurmoksen verkkosivuilla.

Paljolti Heiskasen ansiosta Hurmos oli lentopalloliigan syyskauden positiivisin yllättäjä. Joukkueen meno hiipui kevätpuolella, ja pudotuspeleissä tuli tappio VaLePalle suoraan kolmessa ottelussa.

Lentopalloseura Etta: Pitkäaikainen luottopelaaja Markus Väisänen lopetti uransa päättyneeseen runkosarjakauteen. Etta säilytti pelillisesti liigapaikkansa, mutta joutuu taloudellisten vaikeuksien vuoksi lähtemään 1-sarjaan.

Keskitorjuja Väisänen voitti lentopallon Suomen mestaruuden Kokkolan Tiikereissä vuonna 2015.

TUTO Volley: Nousijajoukkue säilyi liigassa päävalmentaja Ruslan Zhbankovin johdolla. Ensi kaudeksi päävalmentaja vaihtuu. ”Ruslanin nimi tullaan aina kirjoittamaan vahvoilla kirjaimilla osana organisaation historiaa”, TUTO sometti.

Woman Volley: Rovaniemeläisjoukkue pelaa naisten liigan esikarsintaa Helsinki Volleyta vastaan Teemu Mäkikyrön valmennuksessa. Ensi kaudella päävalmentajana aloittaa virolainen Avo Keel. Keel vaikutti pelaajaurallaan Suomessakin, muun muassa lappilaisessa NaPassa.

– WoVon yhteydenoton jälkeen jousi virittyi nopeasti ääriasentoon, ja päätös oli helppo tehdä. Olen valmis panostamaan joukkueeseen ja rovaniemeläiseen nais- ja tyttölentopalloon kaiken osaamiseni, kertoo Keel.