Tiikerit vastaan Hurrikaani: yleisöön menevää, loistavaa pudotuspelilentopalloa

Lentopallon Mestaruusliigan pudotuspeleissä Kokkolan Tiikerien ja Hurrikaani-Loimaan välinen ottelusarja on kehittynyt juuri niin jännittäväksi kuin odotettiin.

Torstaina Hurrikaani taisteli vieraskentällä 3-2-voiton ja tasoitti tilanteeksi 1-1. Ensimmäisen ottelun Tiikerit oli vienyt erin 3-1.

Tiikerit oli liigan runkosarjan neljäs ja Hurrikaani viides, joten tasaista sarjaa ennakoitiin. Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino kuvailikin torstaina nähtyä ”yleisöön meneväksi ja loistavaksi” pudotuspelilentopalloksi.

Entisessä kotisalissaan hakkuroinut Antti Ropponen teki Hurrikaanille 26 pistettä ja päätti hyökkäyksensä 48-prosenttisesti pisteeseen.

– Vaadittiin erittäin paljon kärsivällisyyttä, ja siinä ihan hyvin onnistuttiin. Pistettiin lisää kaasua neljännessä erässä ja mentiin sitten menojamme, ”Rane” niputti lehdistötilaisuudessa.

– Oli todellakin tiedossa, että pienten marginaalien sarja tulee olemaan. Keskitytään nyt vain omaan tekemiseen, ja sitä kautta yritetään voittaa jokainen erä ja ottelu. Kiva tästä on jatkaa eteenpäin, sanaili Ropponen.

Hallitseva Suomen mestari VaLePa ehti ensimmäisenä kahteen otteluvoittoon. VaLePa voitti Sastamalassa Karelian Hurmoksen kahdesti erin 3-0. Hurmoksesta on ollut toistaiseksi vain nimellisesti vastusta.

Nuori hakkuri Matias Tihumäki on innostunut ronskiin kevätkuntoon, torstaina hän teki VaLePalle 17 pinnaa. Yksi Hurmoksen monista ongelmista on avainpelaaja Jere Heiskasen täydellinen epäonnistuminen (torstaina –7) Sastamalan-kamppailuissa.

Runkosarjaykkönen Savo Volley avasi pudotuspelitaipaleensa selkeällä 3-0-kotivoitolla Vantaa Ducksista. Avauserät menivät kotijoukkueelle mennen tullen, mutta kolmannessa nähtiin jo taisteluakin. Se päättyi pistein 25-23.

Savo Volleyn Mikko Räsänen ja Ducksin Aleksander Rastamo tekivät 16 pistettä mieheen.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan pudotuspeliavauksessa LP Viesti murjoi kotonaan LP-Vampulaa erin 3-0. Viesti on ottelusarjan ehdoton suosikki, mutta ylivoima oli odotettuakin suurempi. Vierasjoukkue sai vain 18, 13 ja 12 eräpistettä.

Vampulan hakkuri Julia Seikkula teki, minkä pystyi, mutta ulkomaalaispelaajien esitykset tekivät joukkueelle vain hallaa. Cassidy Baird oli vaisu, ja Kristiana Petrova pelasi alle arvostelun.

LP Viestin passari Viktoria Tutshashvili pelasi jälleen kerran oivallisesti, ja Iina Andrikopoulou oli hakkurina hyökkäysykkönen. Suomen maajoukkueen keskitorjuja Anna Czakan ei pelannut, vaan toimi poikkeuksellisesti apuvalmentajana.

– Ehjä esitys ja huikea fiilis. Pelaajat nauttivat pelaamisesta, keskitorjuja Kaisa Nyman kommentoi.

– Keskiviikkona iltatreeneissä oli sellainen meno, että täältä tullaan. Yhteispeli oli tänään erityisen hyvää. Torjuttiin ja puolustettiin hyvin. Syöttö pidettiin vaikeana ilman virheitä, Nyman lisäsi.

Lentopallon Mestaruusliigan pudotuspeleissä puolivälierät ja välierät ratkeavat kolmella otteluvoitolla. Loppuottelusarja käydään paras seitsemästä -periaatteella, eli neljä otteluvoittoa vaaditaan.