Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: Hannu Moilanen

Vakiopalstamme palaa lyhyen kesätauon jälkeen. Millaista pelaajaliikennettä viime viikkojen aikana on ollut?

Lentopallon hallitseva Suomen mestari VaLePa on hankkinut virolaisen yleispelaajan Karli Allikin ja ruotsalaisen keskitorjujan Jakob Ekmanin. Lisäksi sastamalalaisjoukkueen vahvuuteen liittyy hakkuri Tino Vuori, joka muistetaan TUTO Volleysta ja Hurrikaani-Loimaasta.

VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko kävi hiljattain tapaamassa Allikia, joka kuuluu Viron maajoukkueeseen.

– Minulla oli vahva visio, minkälaista pelaajaa haen, ja lopulta Karlin myötä löytyi sellainen, Kangaskokko kertoo.

– Karli on energinen joukkuepelaaja ja hän omaa korkean työmoraalin. Pelillisiltä ominaisuuksiltaan hän on monipuolinen, ja voimme käyttää häntä monenlaisissa rooleissa kentällä. Kova syöttö ja hyvä vastaanotto takaavat korkean laadun säilymisen joukkueessa, VaLePa-luotsi uskoo.

Viime kaudella SM-hopealle yltänyt Savo Volley joutui heittämään hyvästit Olli-Pekka Ojansivulle, Antti Siltalalle ja Fedor Ivanoville, mutta täydennystä tulee.

Hakkurin tontille saapuu yhdysvaltalais-puolalainen David Kisiel, joka pelasi viime kauden Alankomaiden liigassa. Savon toinen hakkuri on nuori Veikka Lindqvist, joka väläytti tasoaan viime kaudella.

Yleispelaaja Tapio Toiviainen siirtyy Hurrikaanista Savo Volleyhin.

Akaa-Volley: Olli Kunnari luotsasi ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan Akaan pronssimitaleille. Tulevaa kautta vahvistaa uusimpana kasvona venezuelalainen Juan Vasquez, joka vaikuttaa yleispelaajan tontilla.

– Videoiden perusteella on selvitetty, että pelimiehestä on kyse. Ulottuva ja hyvin hyökkäävä yleispelaaja on ollut isossa roolissa joukkueessaan, Kunnari tietää.

Vantaa Ducks: Vantaalle saadaan 27-vuotias slovenialainen yleispelaaja Sergej Drobnic. Kotimaansa lisäksi hän on pelannut seurajoukkuelentopalloa Italiassa ja Itävallassa.

Raision Loimu: Raisiossa nähdään taas valmentajanvaihdos, sillä ohjat ottaa Mika Rantanen. Loimun organisaatiossa hän on aiemmin valmentanut junioreita.

– On hienoa, että saan Loimussa mahdollisuuden ottaa seuraavan askeleen valmentajaurallani. Kun pelaajista on vielä suurin osa seuran omia kasvatteja, tartun innolla uuteen haasteeseen. Olemme harjoitelleet keväästä asti yhdessä ensi kautta varten, ja uskon jokaisen pelaajan olevan taas astetta kovemman kuin viime kaudella, kommentoi Rantanen.

Perungan Pojat: Yleispelaaja Tomi Perkiö ja keskitorjuja Jeremia Heinonen ovat rovaniemeläisseuran viimeisimmät hankinnat. PerPon tilanne on toisaalta niin haastava, ettei pelaaminen liigassa ole varmaa. Käynnissä on tukikampanja, johon voi osallistua tästä.

LP Kangasala: Lentopallon naisten Mestaruusliigan hallitsevan hopeajoukkueen uusi hakkuri on perulainen Katherine Regalado, 24. Kotimaanvuosiensa jälkeen hän pelasi viime kaudella Portugalin liigassa.

LP Viesti: Maajoukkuetason keskitorjuja Anna Czakan ilmoitti somessa, että hän on joutunut siirtämään lentopalloilun hetkeksi syrjään. Verkon keskustaan on hankittu myös ukrainalainen Ksenia Puhatsh.

Lisäksi serbialainen Aleksandra Petrovic kiinnitettiin yleispelaajaksi Viestiin. Häntä ei tule sekoittaa Mestaruusliigassa LP-Vampulaa edustaneeseen samannimiseen urheilijaan.

Woman Volley: Australialainen keskitorjuja Kara Inskip ja yhdysvaltalainen yleispelaaja Megan van der Meer tulevat vahvistamaan rovaniemeläistä liigajoukkuetta.