Lentopallon MM-kisat 2022: ensimmäiset ottelut pelattu

Kuva: FIVB

Lentopallon naisten MM-kisat 2022 ovat käynnistyneet. Kisat käydään Alankomaissa ja Puolassa.

MM-lopputurnauksen avauspäivän pelipaikka oli Alankomaiden Arnhem. Puola-Kroatia ja Alankomaat-Kenia olivat ottelut.

Puola avasi kisataipaleensa 3-1-voitolla Kroatiasta. Puola oli kamppailussa ennakkosuosikki, mutta kroaatit panivat esimerkillisen taistelun pystyyn.

Kahden erän jälkeen tilanne oli tasan 1-1, ja Kroatialla oli mahdollisuus mennä erissä johtoon. Puola oli kuitenkin kolmannen erän jännittävillä ratkaisuhetkillä terävämpi ja vei sen pistein 25-23. Orastanut yllätys jäi tulematta, ja Puola oli viimeisessä erässä huomattavasti parempi (25-15).

Puolan tähtiin kuuluu passari Joanna Wolosz, joka johti peliä jälleen kerran mallikkaasti.

– Kroatia taisteli loppuun asti, joten olen tytöistämme todella ylpeä, Wolosz sanoi FIVB:n lähetyksessä.

– Puskimme täysillä kolmannessa erässä, ja sen jälkeen olikin paljon helpompaa. Ottelun kuluessa myös hyökkäykset keskitorjujiemme kanssa alkoivat toimia paremmin, passari lisäsi.

Keskitorjujista varsinkin Agnieszka Korneluk oli tikissä. Hän napsi seitsemän blokkipinnaa ja teki vielä seitsemän hyökkäyspistettäkin.

MM-turnauksen toinen kotijoukkue Alankomaat oli odotetusti Keniaa etevämpi. Voitto irtosi turhankin helposti suoraan 3-0 ja eräpistein 25-11, 25-17 ja 25-11. Kapteeni-yleispelaaja Anne Buijs johti tulitusta 15 pisteellään.

Alankomaat on liikkeellä vahvalla joukkueella, ja potentiaaliaan vastaavasti pelatessaan se saattaa hätyytellä jopa välieräpaikkaa.

– Ensimmäisen ottelun alla vähän jännitti. Mutta kun pääsimme vauhtiin, todella pääsimme vauhtiin. Haluamme ilahduttaa ja viihdyttää kotiyleisöä hyvällä lentopalloilulla. Turnaus on pitkä, ja meillä on suuret tavoitteet. Mutta paineethan sopivat urheilijoille, tokaisi Buijs.

Turnaus jatkuu lauantaina kuuden ottelun voimin.

Mukana MM-kisoissa on 24 maata. Suomen naisten maajoukkueen sijoitus maailmanlistalla ei riittänyt kisapaikkaan.

Ensimmäisessä vaiheessa kilpaillaan neljässä kuuden joukkueen vahvuisessa alkulohkossa. Jatkolohkot käynnistyvät 4. lokakuuta.

Kaikki neljä puolivälieräottelua pelataan 11. lokakuuta, välierät 12. ja 13. lokakuuta.

Lentopallon naisten MM-kisat 2022 huipentuvat loppuotteluun ja pronssiotteluun 15. lokakuuta Alankomaiden Apeldoornissa.

Aiemmin syyskuussa päättyneissä miesten MM-kisoissa kultaa saavutti Italia, hopeaa Puola ja pronssia Brasilia.