Lentopallon MM-kisojen muutos on hyvä uutinen Suomelle

Lentopallon MM-kisoihin pääsee seuraavasta turnauksesta alkaen 32 maata.

Juuri päättyneissä MM-kisoissa mukana oli 24 maata. Joukkuemäärän laajentaminen koskee sekä miesten että naisten MM-kisoja.

Kansainvälisen lentopalloliiton FIVB:n hallintoneuvosto hyväksyi 32 joukkueen säännön, ja FIVB tiedotti muutoksesta MM-kisojen 2022 yhteydessä.

Tulevissa MM-kisoissa 32 joukkuetta jaetaan kahdeksaan neljän joukkueen vahvuiseen alkulohkoon. Jokaisesta alkulohkosta kaksi parasta (eli yhteensä 16 joukkuetta) etenevät pudotuspeleihin.

Tänä vuonna Suomi jäi ilman lopputurnauspaikkaa sekä miesten että naisten MM-tasolla, joten kisojen laajentaminen on myönteinen uutinen. Suomen miesten sijoitus lentopallon maailmanlistalla on 24. ja naisten 41:s.

Suomen miehet ovat pelanneet lentopallon MM-kisoissa kahdeksan kertaa (viimeksi 2018) ja naiset yhden kerran.

Kansainvälisen lentopalloliiton puheenjohtaja Ary S. Graca on mielissään uusista linjauksista.

– FIVB haluaa antaa maajoukkueille yhä paremmat mahdollisuudet osallistua pääturnaukseemme, MM-kisoihin. Samalla lajin ystävät ympäri maailman saavat nauttia lentopallospektaakkeleista, Graca kommentoi.

Graca huomauttaa, että suuremmat MM-turnaukset hyödyttävät ja motivoivat myös niin sanottuja Volleyball Empowerment -maita.

– Joukkuemäärän lisääminen avaa lisää mahdollisuuksia myös Volleyball Empowerment -ohjelmaan osallistuville maille. Ohjelman on tarkoitus nostaa maajoukkueiden tasoa kaikkialla maailmassa, valottaa Graca.

Lentopallon MM-kisat 2022 käytiin syksyllä. Italia voitti miesten maailmanmestaruuden ja Serbia naisten MM-kullan.