Perungan Pojat alkavat jo tuntea toisensa, ja se näkyy tulostaululla

PerPon yleispelaaja Alvi Shurdhi. Kuva: CEV.eu

Perungan Pojat ja LP-Vampula ovat avanneet kauden voittotilinsä lentopallon Mestaruusliigassa.

Rovaniemeläinen PerPo on niittänyt menestystä kotimaisilla lentopallokentillä 2000-luvulla, mutta viime aikoina taloudelliset haasteet, loukkaantumiset sekä yleinen valmentaja- ja pelaajajatkuvuuden puute ovat pitäneet joukkueen liigan alakastissa.

Nyt PerPo on siirtynyt Guntis Atarsin valmennukseen. Hänen alaisuudessaan kauden kolme ensimmäistä ottelua kulkivat tappioiden merkeissä, mutta keskiviikkona ryhmä otti vakuuttavan voiton nousijajoukkue KyKy-Betsetistä. Ottelu Rovaniemellä päättyi suoraan erin 3-0.

PerPo tunnetaan satsauksistaan kansainväliseen lentopallo-osaamiseen. Keskiviikkona hakkuri Fredric Gustavsson (16 pistettä) ja yleispelaaja Alvi Shurdhi (13) takoivat hyvin pisteitä, mutta ottelun hahmoksi nousi yleispelaaja Ville Järnvall. Hän nosti paljon vastustajan aloitussyöttöjä, viimeisteli 15 pinnaa ja saavutti teholukeman +9.

– Olemme päässeet alkujännityksen yli ja tunnemme nyt toisemme hyvin, Järnvall sanoi viitaten joukkueen moninaisuuteen.

– Tänään veimme työn loppuun ja pelasimme yhteen paremmin. Tunne näkyy pelissä. Kehityspaikkoja on vielä omassa pelissä, mutta pelaaminen tuntui hyvältä tänään, lisäsi Järnvall.

PerPon joukkueessa keskitorjuja Alexander Berggren napsi kolme blokkipinnaa. Passit jakeli Lasse Jäntti, ja liberona luuti mainiosti Miro Rasinperä.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP-Vampula kärsi heti kauden kärkeen neljä tappiota. Viides oli tulossa, mutta kotikamppailussaan Nurmon Jymyä vastaan Vampula nousi 0-2-tappiolta riemukkaaseen 3-2-voittoon.

Ratkaisuerä päättyi Vampulalle pistein 16-14. Iveta Stanchulova oli voittajajoukkueessa sekä paras pisteidentekijä (21) että tehokkain pelaaja (+9). Myös Kristiana Petrova pääsi 20 pisteen kerhoon.

– Koko ottelun ajan taistelimme syötön ja vastaanoton kanssa, Vampulan päävalmentaja Ziga Kos kommentoi.

– On vaikeaa sytyttää joukkuetta tappioiden jälkeen, mutta nyt minun on kumarrettava ja onniteltava koko joukkuetta. Henna (libero Henna Minkkinen) loi hyvällä energialla henkeä joukkueeseen. Nyt on voiton jälkeen hyvä pohja lähteä treeneihin, mutta töitä on edelleen tehtävä, valmentaja korosti.

Jymyn kokenut keskitorjuja Kaisa Jokinen alkaa päästä taas vireeseen. Hän oli Jymyn tehokkain lukemallaan +11. Hän ei aiheuttanut suorilla virheillä yhtäkään pistettä vastustajalle.

Nurmolaisjoukkue on hävinnyt kauden kaikki neljä otteluaan. Mestaruusliigassa Jymyn lisäksi voitoitta on vain miesten sarjan TUTO Volley.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu lauantaina neljällä miesten ja kahdella naisten ottelulla.