Lentopallon maajoukkuepelaaja Daniela Öhman löysi uuden seuran

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Daniela Öhman pelaa seuraavaksi Saksan Bundesliigassa.

Keskitorjuja Öhmanin uusi seura on USC Münster, joka vahvisti hankintansa maanantaina.

– En ole vielä pelannut Bundesliigassa, mutta olen kuullut sarjasta hyvää, Öhman sanoo Münsterin verkkosivuilla.

– Pelasin aiemmissa joukkueissani saksalaisia joukkueita vastaan ja näin, miten korkea taso Saksassa on. Münsterissä sain lämpimän vastaanoton. Tuskin maltan odottaa, että pääsen tutustumaan kaupunkiin ja liigaan, kertoo Öhman.

USC Münster kuuluu Saksan valioseuroihin. Se on moninkertainen Bundesliigan ja Saksan cupin voittaja. Ansioluettelosta löytyy myös useita eurocupien mestaruuksia.

Bundesliigan kausi alkaa tulevana viikonloppuna.

Öhman aloitti ammattilaisuransa Ranskan liigassa. Viime kaudella tuli melkoinen komennus, sillä suomalaisurheilija pestattiin huippuluokkaiseen Italian liigaan. Öhman edusti Bergamon joukkuetta.

Tampereelta kotoisin oleva ja Kalevan Lentopallossa aloittanut Öhman, 25, oli saavuttamassa SM-hopeaa LP Kangasalassa keväällä 2015. Neljän liigakauden jälkeen hän siirtyi HPK:hon (nykyisin Lentopallokerho) kultakaudeksi 2017–2018.

Öhman kuului mestaruuskaudella liigan parhaisiin pelaajiin, ja pian seurasi siirto Ranskaan. Hän pelasi Beziers Angelsissa Mestarien liigaakin. Kaudeksi 2019–2020 Öhman liittyi Les Mariannes -joukkueeseen (Paris Saint Cloud).

Les Mariannes oli Öhmanille huono kokemus, ja hän kertoikin pestistä suorasanaisesti viime vuonna. Hän palasi Suomeen kesken kauden, siirtyi LiigaPlokiin ja seuraavaksi kaudeksi taas Hämeenlinnaan.

Nuoresta iästään huolimatta Öhman on kokenut maajoukkuepelaaja. Erityisesti EM-karsinnoissa 2021 hän esiintyi erinomaisesti.