Hämeenlinnan Lentopallokerho ja Pölkky Kuusamo lentopallon naisten Mestaruusliigan loppuotteluun 2023

Kuva: CEV.eu

Hämeenlinnan Lentopallokerho ja Pölkky Kuusamo pelaavat vastakkain lentopallon naisten Mestaruusliigan loppuottelusarjassa 2023.

Asia varmistui torstaina, kun Hämeenlinna voitti Puijo Wolleyn ratkaisseessa välieräottelussa Kuopiossa erin 3-1. Ottelusarja päättyi voitoin 3-2.

Ratkaisuottelussa tehot tulivat tutuilta suunnilta. Yleispelaaja Jenny Mosser teki Kerholle 21 pistettä ja Adeola Owokoniran 18. Keskitorjuja Vera Klimovitsh keräsi kuusi torjuntapinnaa.

Hallitseva Suomen mestari Pölkky varmisti loppuottelupaikkansa jo aiemmin. Kuusamolaisryhmä löi välierissä LP Kangasalan.

Hämeenlinna menee loppuotteluun ensimmäisen kerran neljään vuoteen. Tämä kausi mukaan lukien ja koronaviruksen keskeyttämä kausi pois lukien Lentopallokerho on neljän vuoden mitaliputkessa. Kultaa on tullut viimeksi vuonna 2018.

Lentopallokerhoa valmentaa Giovanni Torchio.

Hämeenlinna pelasi epätasaisen runkosarjan, mutta pystyi tekemään oivallisen ryhtiliikkeen. Runkosarjan lopussa Lentopallokerho oli kuntopuntarin kärjessä yhdessä Pölkyn kanssa. Sijoitus runkosarjassa oli neljäs.

Lentopallokerho on hallitseva Suomen cupin voittaja, joten sillä on mahdollisuus tuplamestaruuteen.

Puijo Wolley otti uuden valmentajan Pekka Seppäsen johdolla loistavan edistysaskeleen ja voitti runkosarjan. Loppuottelupaikkaan asti vääntö ei kuitenkaan riittänyt, ja kuopiolaisryhmä ottaa pronssiottelussa mittaa Kangasalasta.

Välierissä Puijo joutui pelaamaan ilman ykköspassariaan Oksana Rusnatshenkoa, mutta nuori Liina Räty paikkasi kunniakkaasti.

Pölkky sijoittui runkosarjassa toiseksi, joten loppuottelut alkavat Kuusamossa. Suomen mestaruus vaatii neljä otteluvoittoa.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa finalistit varmistuvat perjantaina ja lauantaina otteluissa Akaa-Volley – Raision Loimu ja VaLePa – Savo Volley. Molemmat ottelusarjat ovat tilanteessa 2-2.

Miesten liigakarsinnat alkoivat keskiviikkona. Mestaruusliigan jumbo KyKy-Betset voitti 1-sarjan mestarin Lempo-Volleyn kotonaan 3-0. Ottelusarja ratkeaa kolmella voitolla, ja panoksena on oikeus anoa liigapaikkaa.